Bijzondere natuurwerkdag in het Leersumse veld

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De landelijke natuurwerkdag vindt op zaterdag 5 november plaats. Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met Vereniging Dorp en Natuur Amerongen/Leersum een bijzondere versie van deze natuurwerkdag in boswachterij Het Leersumse veld. Iedereen die mee wil helpen een Atlantisch Lindewoud aan te leggen is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken.

Lindewoud

In de boswachterij Het Leersumse veld start Staatsbosbeheer Heuvelrug-zuid met een voor Nederland uniek project: het omvormen van een bosperceel tot Atlantisch Lindewoud. Dit bostype kwam zo'n 8000 jaar geleden in Nederland voor in het geologisch tijdperk het Atlanticum. Het lindewoud is dus een prehistorisch bostype en Nederlands meest oorspronkelijke natuurbos. Het lindewoud bostype is een bostype dat de natuurwaarden in een bos kan verhogen. De lindebomen gaan verzuring van de bosbodem tegen. Ze zorgen voor een gevarieerder bos en een grotere soortenrijkdom.

Deelname

Om dit lindewoud te kunnen ontwikkelen is de aanplant van 10.000 lindebomen, wintereiken en andere boomsoorten nodig. De boswachters zoeken dan ook vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken om op zaterdag 5 november mee te helpen planten. De boswachters en vrijwilligers van vereniging Dorp en Natuur Amerongen/Leersum zullen u de fijne kneepjes van het planten leren en zorgen voor het gereedschap. Het is raadzaam om goed schoeisel aan te trekken. De natuurwerkdag is van 11.00 - 16.00 uur en vindt plaats bij de Staatsbosbeheer werkschuur: De Veldschuur, Maarsbergseweg 18a, Leersum. Parkeren kan op eigen terrein. Deelname is gratis. Voor aanmelding en meer informatie: kijkt op www.natuurwerkdag.nl.

Lindewouddag

Tegelijk met de natuurwerkdag organiseert Staatsbosbeheer ,,de Lindewouddag''. Er vinden verschillende activiteiten plaats voor jong en oud die met bosbeheer en duurzame houtproductie te maken hebben.

advertentie
advertentie