Nieuws van Kinderboerderij 't Woelige Nest

21 september 2011 om 00:00 Nieuws

Dierendag op 2 oktober

Op 2 oktober is er van alles te doen op de kinderboerderij. In het kader van Dierendag worden tussen 14 en 17 uur diverse activiteiten georganiseerd. De activiteiten worden gecombineerd met de festiviteiten bij buurman Champ'Aubert die op die dag zijn 25-jarig bestaan viert en open huis met proeverij organiseert.

Nieuw programma Natuureducatie

Na de zomervakantie staat er een aantal nieuwe educatieactiviteiten op de rol voor de lagere scholen. Naast scholen uit Driebergen hebben scholen uit andere plaatsen zich al aangemeld. Voor de groepen 3 en 4 van de lagere school is het lespakket Dierenplezier ontwikkeld. Deze lessen gaan over het geluid dat dieren maken en dieren horen, hoe hun oren eruitzien en wat de dieren met geluiden doen. Scholen die belangstelling hebben voor deze activiteit, kunnen zich aanmelden bij de educatiemedewerkster van de kinderboerderij, Jasione van Esch (jasione.van.esch@gmail.com).

Kinderpartijtjes

Wist u dat de kinderboerderij de mogelijkheid biedt voor het organiseren van kinderpartijtjes? Voor € 25,= per twee uur is het al mogelijk om de kinderboerderij exclusief voor uw kinderfeest af te huren. Elk uur langer kost € 15,= per uur. Het afhuren is alleen mogelijk op zaterdag tussen 10 en 14:30 uur en op zondag tussen 10 en 15 uur. De beheerder kan eventueel limonade en ijs verkopen, maar u kunt ook u eigen drink- en etenswaren meenemen. Op de kinderboerderij zijn tafels en stoelen, speelgoed en speeltuin, lieve knuffeldieren en een gezellige ambiance aanwezig. Voor informatie kunt u contact opnemen met de beheerder van de kinderboerderij.

Bezoekers

Wie zijn de bezoekers van de kinderboerderij eigenlijk? In een reeks van interviews proberen we daar achter te komen. Op de tafel in de zandbak zit Debbie de Rooij. Ze kijkt hoe haar zoontje Gijs emmers zand heen en weer sjouwt. ,,We komen een keer in de twee weken een uurtje spelen,'' zegt Debbie. ,,Gijs is dol op de fietsjes en de zandbak. Ik vind het een hele knusse boerderij. Klein en compact, zodat ik Gijs goed in de gaten kan houden. Hij is best wel een wildebras, maar hier hoef ik niet bang te zijn voor hem,'' lacht Debbie. ,,Voor mij is het ook leuk om hier te zijn, met die mooie oude boerderij en de gezellige zitjes overal. En 's zomers fietsen we vaak langs om een ijsje te eten." Ze heeft gehoord dat de boerderij nieuwe bestuurleden zoekt. Binnenkort start ze in een andere baan waardoor ze meer tijd over heeft. Het lijkt haar heel zinvol zich in te zetten voor een mooie plek in haar woonplaats, dus het is zeker iets wat ze in het achterhoofd zal houden. Misschien ook iets voor u? Kijk voor alle vacatures op de website van de boerderij.

u Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie