Actie 'Geef prentenboek cadeau' door VoorleesExpress en boekhandels Heuvelrug

2 april 2019 om 11:50 lokaal Deel je nieuws

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. In 2019 is het prentenboek Kikker is Kikker vanaf 5 april voor €2,- te koop. 

Kikker is kikker zal vanaf 5 april ook bij u in de buurt te koop zijn bij boekhandel Jacques Baas in Driebergen, the Readshop in Doorn en Boek&Koek in Maarn. Omdat zij leesbevordering hoog in het vaandel hebben staan bedachten zij zelf een plaatselijke campagne.  Als u tijdens de actie ‘geef een prentenboek cadeau’ bij een van deze boekhandels Kikker is kikker koopt dan zult u de vraag krijgen of u ook een exemplaar aan de VoorleesExpress Utrechtse Heuvelrug cadeau wilt doen. De VoorleesExpress Utrechtse Heuvelrug is een project van de Bibliotheek Z-O-U-T voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar die moeite hebben met taal en lezen. Het doel is dat alle gezinnen die deelnemen aan de VoorleesExpress Utrechtse Heuvelrug dit prentenboek cadeau kunnen krijgen.

Tijdens deze actie organiseren de boekhandels ook een aantal leuke voorlees activiteiten. Bij boekhandel Jacques Baas in Driebergen staat op 6 april een smakelijk voorleesontbijt voor u klaar. Bij de Readshop in Doorn zal op vrijdagmorgen 12 april, van 10 tot 12 uur, worden voorgelezen en geknutseld door Niek Schuil en Tjitske Mosmans, de bedenkers en makers van het prentenboek Noni in het winterwoud. Boekhandel Boek&Koek zal samen met de VoorleesExpress in de bibliotheek Maarn zorgen voor een feestelijke en muzikale voorleesactiviteit. Ouders kunnen Kikker is kikker ter plekke kopen voor 2,-.

advertentie
advertentie