Afbeelding
Monique José Timmermans

Dorpshuis Twee Marken blijft geopend

24 juli 2019 om 16:15 -

MAARN Dorpshuis De Twee Marken is gered. De deal tussen het stichtingsbestuur en het college van B en W is deze week rondgekomen. De gemeente betaalt de lening van 6,5 ton af en krijgt daarvoor de grond en gebouwen in bezit. Het dreigende faillissement is nu afgewend en de deuren van De Twee Marken hoeven na de zomer niet op slot. 

Via een Skype-verbinding met de vakantievierende wethouder Chantal Broekhuis (CDA) heeft het college afgelopen dinsdag de puntjes op de i gezet. Het stichtingsbestuur lichtte eerder deze maand de huurders en gebruikers van het dorpshuis al in over de intentieovereenkomst. Bij die gelegenheid uitten gebruikers kritiek op een aantal punten uit het akkoord met de gemeente.

KRITIEK Volgens stichtingsvoorzitter Lex Halsema is de deal met het college na die kritiek nog aangepast. ,,We hebben afspraken gemaakt over de rol van de gemeente en de rol van de stichting. Er is nu even rust", aldus Halsema. In hoeverre daarmee aan de bezwaren van gebruikers tegemoet is gekomen, is niet duidelijk. Maar Halsema is opgelucht dat het zwaard van Damocles niet langer boven De Twee Marken hangt. 

KOSTEN BESPAREN Volgens wethouder Broekhuis verandert er voor huurders en gebruikers voorlopig niets. De stichting blijft het dorpshuis exploiteren en wil dat zoveel mogelijk kostenneutraal doen. Door bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop met de gemeente zouden kosten bespaard kunnen worden. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) houdt de gemeente op deze manier ,,het schip varend tot er een nieuw schip is". Die multifunctionele accommodatie zou over vier jaar open moeten zijn.

OVERDRACHT Het moment waarop de grond en de gebouwen van De Twee Marken formeel aan de gemeente worden overgedragen, is overigens nog niet bekend. Halsema belooft om Maarnaars op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen. Na de zomer moet de gemeenteraad zich uitspreken over de afspraken tussen het college en het dorpshuisbestuur.

advertentie
advertentie