Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Amateurvoetbalseizoen per direct ten einde: dit zijn de gevolgen voor lokale clubs

31 maart 2020 om 20:35 Corona Coronavirus

HEUVELRUG Het seizoen 2019/2020 in het amateurvoetbal in Nederland is per direct ten einde. Dat heeft voetbalbond KNVB dinsdag besloten als reactie op de door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Door de beslissing van de KNVB komt er dit seizoen geen eindstand en is er dus ook geen kampioen, promovendus en degradant. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. 

SVL uit Langbroek speelt volgend seizoen door de beslissing wederom in de eerste klasse. De ploeg stond vijfde, maar kan de competitie dus niet meer afmaken. 

In de vierde klasse was FC Driebergen een promotiekandidaat. De club stond derde. In diezelfde klasse speelde DEV Doorn geen echte rol van betekenis dit seizoen. De ploeg bivakkeerde op een achtste plaats.

In de derde klasse op zondag hoeft HDS niet meer naar beneden te kijken. De Leersumers stonden negende, maar spelen ook volgend seizoen in dezelfde klasse. 
DVSA en SVMM speelden een anonieme rol in de vierde klasse. De ploegen stonden tiende en negende. 

Boy Imminck
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie