Thijs van Hofweegen in training zonder zwemwater - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Thijs van Hofweegen in training zonder zwemwater

2 apr, 09:09 Corona Coronavirus
Hanny van Eerden
Thijs van Hofweegen: „We moeten er met elkaar iets van maken en doen wat van ons wordt gevraagd.”
Thijs van Hofweegen: „We moeten er met elkaar iets van maken en doen wat van ons wordt gevraagd.”

MAARN Dat de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio een jaar zijn uitgesteld vanwege het coronavirus, is ook voor Maarnse topsporter Thijs van Hofweegen (23) even slikken. „Ik hield er wel rekening mee," zegt Europa's beste parazwemmer S6. „Al sinds 23 februari, toen ik na mijn terugkomst uit Zuid-Afrika kort in Italië verbleef voor classificatie en een wedstrijd in Lignano, verandert mijn leven voortdurend. Voorop staat voor mij echter de gezondheid van ons allemaal én de zorg, die - zij het op een ander vlak - momenteel ook met topsport te vergelijken inspanningen moet leveren."

Hanny van Eerden

Van Hofweegen is één van de Europese kanshebbers tijdens de Paralympische Spelen. Hij won onder meer driemaal goud tijdens het EK van 2018 en behaalde als tiener al een zilveren medaille tijdens de Paralympische Spelen 2016. Zijn eerste WK in 2019 was goed voor een vierde plaats op de 50 meter. „Op zich ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik in Italië niet ben besmet me..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.