Afbeelding
Pixabay

Zorgregio werkt volgens nieuwe afspraken rond ambulante jeugdhulp en Wmo

Zorg

HEUVELRUG De zorgregio Zuid Oost Utrecht, waar ook gemeente Utrechtse Heuvelrug onder valt, werkt sinds 1 juli 2021 volgens de nieuwe afspraken met zorgaanbieders voor ambulante maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp Ambulant. Met de nieuwe contracten staan maatwerk, een hogere kwaliteit van zorg en behoud van keuzevrijheid centraal. 

Jongeren, ouders en verzorgers kunnen hun vragen voor hulp of ondersteuning op dezelfde wijze blijven stellen aan de lokale toegangsteams van de gemeente. Samen wordt dan gekeken welke hulp er nodig is en welke zorgaanbieder hierbij het beste past. Vanaf 1 juli staan de nieuw gecontracteerde zorgaanbieders op www.zorginzou.nl. Met de nieuwe contracten wordt samen met zorgaanbieders ingezet op verdere transformatie van het zorgsysteem, een effectievere en efficiëntere samenwerking, minder administratieve lasten en innovatie. 

VERANDERING Voor cliënten, die hulp of ondersteuning krijgen van een gecontracteerde zorgaanbieder, verandert er niets. Voor cliënten in zorg bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder wordt vanaf 1 januari 2022 gekeken welke gecontracteerde zorgaanbieder dit kan overnemen. Met niet-ingeschreven of niet-gecontracteerde zorgaanbieders is een afbouwovereenkomst getekend, die hen ruimte geeft hun huidige cliënten tot 1 januari 2022 te blijven ondersteunen.

De aanbesteding voor Jeugdhulp Verblijf loopt nog. Voor kinderen/jeugdigen die hieronder vallen en zorg ontvangen in de vorm van ‘Verblijf’ (pleegzorg, residentieel, gezinshuis etc.), verandert er voorlopig nog niets.

Begin september 2020 stelden de ZOU-gemeenten via de ICM hun aanbesteding open volgens het Open Huis Principe. Iedere zorgaanbieder die aan de criteria voldoet, kan zich inschrijven. In totaal hebben zich 277 zorgaanbieders ingeschreven. Na toetsing zijn 127 zorgaanbieders gecontracteerd voor Jeugdhulp Ambulant, 94 voor ambulante maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Elk half jaar kan opnieuw ingeschreven worden door nieuwe of niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Vanaf de derde week augustus wordt de inschrijving weer geopend.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19
Afbeelding
GGD start maandag met HPV-vaccinaties jongvolwassenen 27 jan, 15:33