Hulp bij financiële problemen: ‘Trek zo vroeg mogelijk bij ons aan de bel’

14 dec, 06:48 Zorg
John Beringen
Lars van den Sigtenhorst: ,,Vroegtijdig ingrijpen is essentieel
Lars van den Sigtenhorst: ,,Vroegtijdig ingrijpen is essentieel"

HEUVELRUG Gemeente Utrechtse Heuvelrug helpt inwoners met beginnende schulden. Om te voorkomen dat beginnende financiële problemen van inwoners uitgroeien tot problematische schulden, werd in september op initiatief van het college van Gemeente Utrechtse Heuvelrug een proef gestart, onder de naam ‘Vroeg in actie’ waarbij inwoners geholpen worden die een betalingsachterstand hebben. Een gesprek hierover met Lars van den Sigtenhorst medewerker van het team ‘Vroeg in Actie’.

,,De opzet is inwoners hulp te bieden die moeite hebben al hun betalingen te doen. We gaan langs bij inwoners met de vraag of zij hulp nodig hebben bij geldzaken of andere zorgen. Dat gebeurt als er signalen van woningbouwcorporaties of water- of energieleveranciers komen dat mensen een betalingsachterstand hebben.” Indien mogelijk wordt direct samen naar een oplossing gezocht.

ONTSTAAN Meedoen is ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.