echtpaar Groenewegen en wethouder Waaldijk Utrechtse Heuvelrug
echtpaar Groenewegen en wethouder Waaldijk Utrechtse Heuvelrug Nynke van Amerongen-Huizenga

huisarts groenewegen alom gewaardeerd

18 december 2019 om 22:40 Zorg Deel je nieuws

Scheidend huisarts Groenewegen van het Medisch Centrum Driebergen (MCD) nam jl. woensdag 18 december afscheid van zijn patiënten op een receptie in Champ’aubert in Driebergen-Rijsenburg. Het was een warm onthaal voor hem en zijn vrouw. Ook wethouder Waaldijk van de gemeente Utrechtse Heuvelrug was aanwezig.

Wethouder Waaldijk sprak lovende woorden over huisarts Groenewegen, die na bijna 28 jaar stopt als huisarts. Na 14 jaar praktijk aan huis verhuisde hij in 2006 naar het onder zijn enthousiast leiderschap tot stand gekomen MCD. Hierin zijn onder meer een apotheek, huisartsenpraktijken, fysiotherapie, thuiszorgorganisatie, GGZ en logopediste aanwezig. Leidraad voor Groenewegen was een goede multidisciplinaire samenwerking tussen de disciplines, ook tussen de eerste en tweede lijn, waaronder ook een KNO arts en de mogelijkheid van cardiologische handelingen. Hierdoor werd laagdrempeligheid bevorderd en efficiency bewerkstelligd met een flinke besparing op gezondheidskosten. Vooral het groeiend aantal senioren heeft hiervan profijt door de korte afstand tot deze voorziening.

Wethouder Waaldijk memoreerde ook zijn bijdragen binnen de Kiwanisclub Driebergen-Heuvelrug aan goede doelen, zoals voor epilepsie, Kika, autistische kinderen en de Voedselbank.  

Huisarts Groenewegen bedankte de wethouder hartelijk en memoreerde zijn voorbije, mooie jaren als arts. Hij was in al die jaren maar één keer ziek geweest. Hij voelde zich dan ook begenadigd. Het mooiste vond hij als ondernemer de ontwikkeling naar en van het MCD. Zonder samenwerking en steun van zijn omgeving, zowel beroepsmatig als privé zou dit niet gelukt zijn. Een woord van dank was er speciaal voor de patiënten voor het in hem gestelde vertrouwen.

Nynke van Amerongen sprak namens de patiënten. Zij legde een link tussen de  voorletters van Groenewegen, vier in getal en zijn eigenschappen die haar in hem waren opgevallen naast zijn geweldige medische kennis en ruime ervaring. Voor haar stonden de voorletters D.J.D.F. voor daadkrachtig, jeugdig, doelgericht, fleurig, alsmede voor duaal, joviaal, dienstbaar en flexibel.

Daarna vroeg Jankees de Haan, tevens patiënt bij Groenewegen, hem de cheque te onthullen met de giften van de patiënten voor het opzetten van een medisch centrum, “Be Well”, in Thailand, dat geen eerstelijnsgezondheidszorg kent. Voor huisartsenzorg is men daardoor aangewezen op een ziekenhuis, voor patiënten niet prettig en de algehele zorgkosten niet ten goede komend. Groenewegen zal de komende tijd zijn kennis en kunde medisch-organisatorisch en technisch inzetten om “Be Well” te doen ontwikkelen. Van het bijeengebrachte van 5530,- euro op de dag van de receptie was Groenewegen zeer onder de indruk. Hij bedankte dan ook de patiënten zeer spontaan voor hun bijdragen.

De rekening NL72ABNA0864113579 inzake Be Well tnv Trijntje van Amerongen blijft tot half januari 2020 geopend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie