Afbeelding
't Wapen van Odijk

‘High five’ voor eerste vijf jaar Wapen van Odijk: ‘Uit eten moet ook qua prijs leuk blijven’

14 september 2023 om 15:00 Zakelijk

HEUVELRUG/ODIJK Restaurant ’t Wapen van Odijk, gevestigd in het mooie monumentale pand op een prominente plek in het centrum van Odijk schittert de laatste 5 jaar weer volop. Waar dit aan te danken is, vertellen uitbaters Martijn en Irene die stilstaan bij hun eerste lustrum.

Volgens Martijn en Irene valt hun motto ‘goed eten voor een prima prijs’ bij een groot en breed publiek in de smaak. ,,Onze menukaart biedt voor ieder wat wils. Een goed stuk vlees of vis met groenten waarbij de salade en friet bij de prijs zijn inbegrepen, blijkt een goede formule te zijn. Ook onze vegetarische en vegan gerechten doen het goed. Daarbij werken we zoveel mogelijk met lokale leveranciers samen voor zover dit prijstechnisch haalbaar is, want uiteten moet zeker ook qua prijs leuk blijven.”

REURING IN DE TENT

,,Daarnaast is de sfeer en dynamiek in het restaurant erg belangrijk”, gaat het enthousiaste stel verder. ,,Dankzij ons ruime restaurant kunnen wij veel verschillende arrangementen aanbieden, zoals een high tea, brunch of lunchbuffet. Hierdoor is het restaurant, ook overdag, vaak gezellig gevuld.” Wat de uitbaters zelf als echte smaakmaker beschouwen, zijn de vele verschillende events in de zaal. ,,Dit maakt dat er altijd reuring in de tent is. Gasten - uit de wijde omtrek - zijn gecharmeerd van onze lichte, sfeervolle zaal met eigen terras. Daarnaast wordt ook onze andere ruimte, de Opkamer, veelvuldig gebruikt voor vergaderingen of familiediners.“

ZON EN SCHADUW

Nog een absoluut pluspunt van het restaurant is het ruime terras. ,,Gasten kunnen bij mooi weer de hele dag in de zon zitten én - niet minder belangrijk - in de schaduw. De karakteristieke vier lindes aan de voorzijde geven onze plek een gemoedelijke en nostalgische uitstraling wat vele fietsers en wandelaars tot een tussenstop verleidt.”

BELANGRIJKSTE INGREDIËNT

Het belangrijkste ingrediënt van hun succes is volgens het ondernemerspaar absoluut hun fantastische team van enthousiaste, energieke en gedreven medewerkers. ,,Zonder hen hadden we deze enorme groeispurt niet kunnen maken. Daarbij voelen we ons enorm gesteund door gasten, familie en vrienden die als ambassadeurs voor ons optreden.”

Op de vraag wat hen als (zakelijk) stel kenmerkt, zegt Irene: ,,Wij leggen de lat allebei nogal hoog waarbij we elkaar niet sparen, maar wat wel het beste resultaat voor de gasten oplevert. Martijn zwaait de scepter in de keuken en ik run ‘de voorkant’ zoals dat in horecaland heet. Daarbij blijkt Martijn’s jarenlange horeca-ervaring samen met mijn marketingcommunicatie-achtergrond een goede combinatie te zijn.”

TOEKOMST

Dus de toekomst lacht jullie tegemoet? ,,Het is boven aller verwachting hoe we draaien. Ondanks ons ruime restaurant moeten we nog geregeld ‘nee’ verkopen omdat we vol zitten. Én dan moet de Kersenweide (grootschalige nieuwbouw in Odijk-West, red.) nog gebouwd gaan worden.”

Voldoende vakmanschap vormt voor Martijn en Irene de grootste uitdaging. ,,Wij zijn gewend om behoorlijk uptempo en lange dagen te werken, maar versterking van ons team en verlichting van onze taken en verantwoordelijkheden zou zeer welkom zijn. Hetzij in de keuken, hetzij in de bediening, hetzij in samenwerkingsverband. Wij houden van vele smaken dus geïnteresseerde lezers laat van u horen. Dat zou voor ons de ultieme ‘lustrum-kers’ op de taart zijn!”

Deze advertorial wordt u aangeboden door  ‘t Wapen van Odijk. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie