Pauline Pels en Dennis van Ravenswaaij staan voor hun woning aan de Kolklaan 37.
Pauline Pels en Dennis van Ravenswaaij staan voor hun woning aan de Kolklaan 37. Eigen foto

‘Eigenlijk wilden we hier helemaal niet weg!’

Zakelijk

MAARSBERGEN Pauline Pels en Dennis van Ravenswaaij staan voor hun woning aan de Kolklaan 37 in Maarsbergen en kijken terug op de periode waarin zij zich hier settelden, nu ruim 22 jaar geleden. 

,,We hadden toen nog geen kinderen en zochten een centraal gelegen, groene plek. Voor werk, vrienden en uitgaan zijn we gewend om diverse kanten op te vliegen. En dat is nog steeds fijn: binnen drie kwartier bereik je alle grote steden in de Randstad en rij je naar Den Bosch en Zwolle. En omdat de treinverbinding is verbeterd, nemen we ook steeds vaker de trein. Het station is maar 10 minuutjes fietsen”, zegt Van Ravenswaaij. ,,En toch, telkens weer bij thuiskomst, heb je hier de relatieve rust en veiligheid van een dorp en het bos ligt letterlijk om de hoek”, vult zijn partner hem aan. ,,We wilden niet in een nieuwbouwwijk wonen, maar wel een huis hebben dat van alle gemakken en comfort is voorzien. Thuis werken is hier een feestje en winkels zijn op fietsafstand.”

Het stel geeft toe dat dat nog niet allemaal direct vanaf het begin zo was. Het groene karakter van de straat met z’n hoge bomen is altijd zo gebleven, maar het huis is in een paar stappen flink uitgebouwd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Het isoleren van de zijgevel en het dak, plus de toevoeging van 8 zonnepanelen, zorgen voor een zeer energiezuinig huis. ,,Je zou nog iets verder kunnen gaan, bijvoorbeeld door een warmtepomp te nemen, maar een B-label voor een jaren-zestig woning is al heel mooi”, vindt Pauline Pels.

Inmiddels heeft het stel twee opgroeiende pubers en zijn ze gehecht geraakt aan de lokale buurt. In Maarn-Maarsbergen is een levendig verenigingsleven, fijne betrokken scholen en worden veel leuke activiteiten georganiseerd. ,,We hebben hier nu een grote lokale vriendengroep en een netwerk en kunnen wel zeggen dat we hier wortel hebben geschoten.”

De hamvraag is dan ook waarom het huis te koop staat. ,,Tsja, een buitenkans. Eigenlijk blijven we gewoon ‘hier’ wonen, maar we hebben een bouwkavel kunnen kopen ietsje verderop in Maarn. En als je dan je eigen huis mag bouwen en toch in de vertrouwde en fijne omgeving kan blijven… die kans wilden we graag pakken!”

Wil je het mooie huis in Maarsbergen komen bekijken? Kom dan zaterdag 17 september 10.00-11.30 uur naar ons Open Huis voor een kopje koffie en rondleiding. Of kijk alvast  op https://kolklaan37.nl/ 

Dit artikel wordt u aangeboden door Geijtenbeek en Boers makelaars. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 2 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 12 uur geleden
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00