Nog dit jaar de eerste nieuwe straatlantaarns

22 aug, 13:42 Zakelijk
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG De vernieuwing van de openbare straatverlichting in de Heuvelrugdorpen is vergund aan Quint & Van Ginkel. Het aannemings- en installatiebedrijf uit Nieuwegein gaat de komende jaren in alle lantaarns led-lampen aanbrengen. Bovendien wordt zo’n 40 procent van de lichtmasten vervangen. Met de vernieuwing hoopt de gemeente gemeente flink te kunnen besparen op haar elektriciteitsrekening. Volgens wethouder Anouk Haaxma (BVHlokaal) wordt de eerste nieuwe lantaarn nog dit jaar geïnstalleerd.

De vervanging van het openbare verlichtingsareaal is een lang gekoesterde wens van de gemeente. Maar de realisatie verliep niet bepaald zonder slag of stoot. Er is meer dan tien jaar over gediscussieerd en bij een eerdere aanbestedingsprocedure hapte het bedrijfsleven niet toe. Een leaseconstructie waarbij de gemeente geen investering hoefde te doen, bleek onhaalbaar. Dat het nu wel i..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.