Noor Blankestijn en Elise Mooij voor kapsalon Mooij Haar in Leersum, dat in april 5 jaar bestond.
Noor Blankestijn en Elise Mooij voor kapsalon Mooij Haar in Leersum, dat in april 5 jaar bestond. Mooij Haar

Haartrend 2022: Coupe ‘Puur natuur’

Zakelijk

LEERSUM Het is één van de haartrends van deze zomer: lokken met krul of slag. Deze kapsels mogen nonchalant, lang en los zijn, maar bovenal zichtbaar gezond. Een veel gestelde vraag bij menig kapsalon is dan ook: hoe haal ik het beste van mijn natuurlijke haar naar boven, op een gezonde manier?

Een natuurlijke look begint bij het product. Diervriendelijk en vegan, parabenenvrij en zonder uitdrogende ingrediënten zijn dan een must. Dat merkt ook Elise Mooij, eigenaresse van kapsalon Mooij Haar uit Leersum: „Wij staan voor gezond haar en dat bereik je door verzorgende producten te gebruiken. Het is ook een verzoek dat wij veel krijgen.” Elise is gespecialiseerd in krullenkapsels en weet: „Hoe gezonder je haar, des te mooier het eruit ziet. Ook gekleurd haar blijft langer mooi door verf te gebruiken zonder schadelijke stoffen zoals ammonia, maar met ingrediënten als honing en granaatappel.” Goedkope producten drogen het haar vaak uit en dat moet zeker bij krullend haar niet gebeuren. „Haar met slag of krul is vochtarm, dus elke week een masker is geen overbodige luxe”, tipt Elise.

ALS EEN VEERTJE De kapsaloneigenaresse kan goed bepalen wat de juiste verzorging is voor ieder kapsel. „Het ene haar vereist een product met meer proteïne en het andere haar moet beter gehydrateerd worden. Laat ook producten met siliconen links liggen, want die zorgen voor build-up en verzwaren het haar waardoor het niet goed opveert. Met deze tips kan zelfs het haar met een beetje slag al meer gaan krullen.” Vervolgens laat Elise er een speciale krullenknip-techniek op los. „Gekruld haar knippen we als het droog is, want als het nat en zwaar is zie je het niet goed”, legt ze uit.

BARBIER Ook mannen zorgen steeds beter voor hun haar: „Mijn collega Noor is gespecialiseerd in mannenkapsels en heeft het nodige aan barbiertraining op zak. Het is leuk om te zien dat niet alleen vrouwen goede producten verkiezen boven goedkope shampoos van een drogist. Mannen willen ook gewoon het beste voor hun kuif. Zonder veel poespas, met natuurlijke ingrediënten. En gelijk hebben ze!”

WENKBRAUWEN Noor heeft naast mannenkapsels nog een specialiteit; sinds kort is er een browbar aanwezig in de salon, waar je terecht kunt voor niet alleen je wenkbrauwen, maar ook je wimpers. „Hier geldt wederom dat een natuurlijke look helemaal hot is. We zien veel donkere en brede wenkbrauwen en daar kan onze hennaverf techniek mooi bij helpen. De verf blijft 5 tot 14 dagen op je huid zitten en vervolgens maar liefst 6 weken op de haartjes.”

Dit artikel wordt u aangeboden door kapsalon Mooij Haar. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 11 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31