De prijswinnaars van 'De Raceweken' hebben zaterdag hun prijs in ontvangst genomen.
De prijswinnaars van 'De Raceweken' hebben zaterdag hun prijs in ontvangst genomen. Neeltje van Triest

Prijzen winkeliersactie De Raceweken uitgereikt

23 september 2021 om 15:11 Zakelijk

DRIEBERGEN De afgelopen periode hielden ‘De Raceweken’ heel Driebergen en omgeving in de ban. Wie dertig euro of meer uitgaf bij een van de Driebergse winkeliers mocht de kassabon inleveren om zo mee te dingen naar een leuke prijs. Bijna alle 120 winkeliers die bij winkeliersvereniging In Driebergen zijn aangesloten deden mee. Uiteindelijk zijn exact 10.421 enveloppen ingeleverd. 

door Neeltje van Triest

Het pleintje aan het beging van De Traaij in Driebergen druppelde zaterdag aan het einde van de middag rond de klok van 16 uur vol. Menig prijswinnaar kwam om zich te melden en zijn of haar prijs op te halen.

De complete Raceweken-actie kende vijf trekkingen waarbij diverse prijzen werden uitgereikt. Iedere woensdag werd er geloot en kregen om en nabij twintig de winnaars telefonisch bericht. De winnaars konden hierna bij de desbetreffende ondernemer zelf hun prijs ophalen. Voor de hoofdprijs op 18 september stelde Winkeliersvereniging InDriebergen een Cortina U4 Transportfiets met een waarde van 599 euro en een extra aantal bonnen beschikbaar. De kassabonnen van alle winkeliers op de Traaij, Kerkplein, Hoofdstraat en de Sluis waren geldig voor deze actie. 

Jos van Bike Totaal van Velzen, Jim van Planet Happy en Victor van De Markies van Carabas deelden de prijzen op het pleintje uit. Het begon met cadeaubonnen van 50 euro, daarna die van 100 euro en als klapper de Cortina transportfiets. Deze was tot haar grote verrassing voor mevrouw Marlet, middenstandsdochter van slager Marlet.

Marlet: ,,Ik ben hier erg blij en verrast mee. Ik heb hem waarschijnlijk gewoon gewonnen bij het boodschappenbonnetje van de Jumbo. Ik woon hier vlakbij en doe bijna al mijn boodschappen met de fiets. Alleen als het heel erg veel is, wil ik weleens de auto pakken.’’

Haar man beaamt dat ze regelmatig stevig doortrapt. ,,Ik rij elektrisch, maar hou haar soms amper bij.’’ Marlet gaat de nieuwe fiets met bagagedrager voorop en achterop zeker uitproberen en als het goed bevalt zet ze haar oude fiets aan de kant.

Jos, Jim en Victor benadrukken dat winkelen in Driebergen tijdens de actie steeds aantrekkelijker bleek te worden. Jim: ,,Gezien de tijd valt dat wat moeilijk in te schatten, maar we signaleerden wel dat er keer op keer meer enveloppen werden ingeleverd. Als winkeliersvereniging willen we natuurlijk dat Driebergen steeds meer mensen trekt. Dat is met deze actie zeker gelukt.’’

Op Facebook is eveneens zeer positief gereageerd op De Raceweken-actie. De uitslagen werden daar keurig netjes gepubliceerd en menig ondernemer maakte met een gezellige foto de blije prijswinnaars bekend. En het mes sneed aan twee kanten, want na de moeizame corona-periode was het voor iedere aangesloten ondernemer een lichtpuntje om de klant gewoon weer blij te kunnen maken.

InDriebergen toont dat het winkelgebied bruisend en gevarieerd is en de moeite van een bezoek waard. Ook in een periode dat er minder prijzen te verdienen zijn.

Deze advertorial wordt u aangeboden door de Driebergse winkeliers. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie