Joëlle Hoen
Joëlle Hoen Dermea Huid- en Oedeemtherapie
Vakvrouwen in beeld

Dermea: voor alle vragen over de huid

6 juni 2021 om 13:00 Zakelijk

ODIJK Dermea Huid- en Oedeemtherapie, de praktijk van Joëlle Hoen, bestond vorige maand 5 jaar. Joëlle en haar team merken regelmatig dat niet iedereen bekend is met het beroep huidtherapie en weet waarvoor men daar terecht kan.

Een huidtherapeut is paramedisch op HBO-niveau geschoold. Joëlle vertelt dat huidtherapeuten op een diep niveau kennis hebben van de huid, waardoor ze toegankelijk zijn voor allerlei huidvragen.

Dermea heeft als doel de aanpak van huidproblemen. Joëlle: ,,Wij hebben bij de aanpak van huidproblemen een medische insteek.” Daarnaast is Dermea er ook voor mensen die iets aan hun huid hebben dat ze storend vinden, maar waarvoor geen medische noodzaak is om dat te behandelen. Behalve vlekjes en plekjes behandelen ze bij Dermea ook zichtbare vaatjes in het gelaat of op de romp, acné of overbeharing.

Joëlle en haar praktijk zijn gespecialiseerd in lipoedeem. Dat is een chronische aandoening waarbij de vetverdeling op benen, billen, heupen en/of armen is verstoord. ,,Deze mensen hebben vaak vetophoping in de benen. Diëten helpt niet en sporten kan moeizaam zijn dus daar is hulp bij nodig. Oedeem uit zich het eerst in de benen, die zijn dan vaak veel dikker dan de buik, romp en het hoofd. Vaak hebben deze patiënten veel pijn aan de huid en snel blauwe plekken.” Van patiënten hoort Joëlle vaak dat ze van het ‘kastje naar de muur’ zijn gestuurd voordat ze in haar praktijk komen. ,,Wij kennen alle behandelmogelijkheden en mensen kunnen hier terecht voor een goed advies.”

De behandeling van lipoedeem is maatwerk. Daarom werken de huidtherapeuten in deze praktijk samen met een diëtiste, fysiotherapeut en een podotherapeut. Per persoon bekijken zij welke behandeling nodig is. ,,Wij geven altijd leefstijladvies, want voeding heeft een goede invloed op de stagnering van deze aandoening.” De huidtherapeuten masseren bij lipoedeem de huid en het bindweefsel. Deze methode wordt endermologie genoemd. ,,We bouwen dit langzaam op zodat de huid minder gevoelig wordt.”

Joëlle geniet van haar werk: ,,Ik vind het leuk om ondernemer te zijn. Leuk om patiënten te behandelen en een praktijk te runnen. Het is onwijs leuk om het team en de praktijk te zien groeien, daar haal ik veel energie uit.” Vorig jaar opende ze een nieuwe locatie in Bunnik naast de vestigingen in Odijk, Wijk bij Duurstede en De Bilt.

De huidtherapeuten van Dermea zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Meer informatie: www.dermea.nl, tel.: 06 248 496 73, E: info@dermea.nl

Dit artikel is gepubliceerd in de bijlage Vakvrouwen in Beeld, in de kranten van Nieuwsblad De Kaap.nl en Stichtse Courant.nl van donderdag 3 juni 2021. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie