Afbeelding
Pexels

Analoge televisie vanaf begin maart verleden tijd

Zakelijk

HEUVELRUG De regio Utrechtse Heuvelrug maakt in de nacht van maandag 8 maart op dinsdag 9 maart de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo startte in maart 2018 haar ‘Schakelmee-campagne’ met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al ruim 3,2 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal.

Ziggo is nog de enige aanbieder van analoge tv. Het analoge tv-signaal is inmiddels in het grootste deel van Nederland uitgezet. De komende maanden stopt Ziggo ook in de laatste regio’s met het doorgeven van het analoge tv-signaal. De regio’s Driebergen en Veenendaal, waar verder ook onder meer Amerongen, Maarn en Leersum vallen, zijn zo’n regio.

,,Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. Ziggo klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 3 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 20 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30