Het spel 'Uitvinder Izzy viert feest'.
Het spel 'Uitvinder Izzy viert feest'. Sofie Fokkens

Het allereerste volledig zero-waste spel in Nederland, waarmee meisjes cruciale skills leren voor de toekomst!

Zakelijk Deel je nieuws

Maar liefst 65% van de kinderen die nu op de basisschool zitten zal later een beroep kiezen dat nog niet bestaat. Wat wel vaststaat, is dat creativiteit, kritisch denken en probleem oplossen de belangrijkste skills zijn voor hun toekomst vol technologie. You are my Sunshine heeft als missie om meisjes de magie van techniek te laten beleven, zodat ze al spelenderwijs de beste basis leggen voor deze cruciale skills voor de toekomst. Daarnaast wil You are my Sunshine aan kinderen meegeven om op creatieve wijze met afval om te gaan, daarom is het allereerste volledig zero-waste spel ontwikkeld, speciaal gericht op het ontwikkelen van meisjestalent!

You are my Sunshine is een start-up bedrijf die gelooft in een wereld waarin meisjes hun eigen raketten bouwen en algoritmes schrijven. Hiervoor ontwikkelen wij spelletjes, in de beeldtaal en fantasiewereld van meisjes, waarmee meisjes tot 8 jaar worden geïnspireerd om hun talent voor creativiteit, kritisch denken en probleem oplossen te ontwikkelen. Ons eerste spel is volledig zero-waste, hiervoor is een uniek design ontwikkeld waardoor letterlijk alle onderdelen van het spel, speelgoed wordt.

Dit spel heet ‘Uitvinder Izzy viert feest’, en is een gezelschapsspel waarbij de speler een taart brengt naar het feestje van Izzy, en onderweg magische avonturen beleeft. Deze avonturen worden begeleid door prinses Mae, haar papa Henri (vernoemd naar Jacobus Henricus ’t Hoff) en mama Ada (vernoemd naar Ada Lovelace). In het spel zitten ook ‘cadeaus’, te weten een Lavalamp, een hologram maker, en een zero-waste parachute-challenge.

Meer informatie over het spel en andere zero-waste ideeën van Uitvinder Izzy, vind je op www.youaremysunshine.nl/izzy.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 4 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 21 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01