Anita Bos kijkt uit naar de opening van de bistro in de boerderij.
Anita Bos kijkt uit naar de opening van de bistro in de boerderij. Monique José Timmermans
Heuvelrug Trots

Parc Broekhuizen opent bistro in boerderij

18 september 2020 om 13:12 Zakelijk

LEERSUM Er wordt nog volop verbouwd in de oude boerderij bij de gerenoveerde moestuin van Parc Broekhuizen. In november opent hier een bistro, waarvan de naam nog niet onthuld wordt. Directeur Anita Bos lacht: ,,Er moet nog wel een verrassing blijven. In ieder geval wordt de bistro een laagdrempelige (eet)gelegenheid voor een breed publiek. Ook voor een kopje koffie met taart of het drankje met een borrelhapje.”

De voormalig directeur van het Amstel Hotel in Amsterdam is enthousiast. ,,Het is een unieke locatie, een optelsom van natuur, historie en kwaliteit. De verhalen van gasten uit de omgeving zijn zo leuk. Bijvoorbeeld de herinneringen aan het schaatsen op de vijver bij het hoofdhuis, ik hoop dat het gaat vriezen deze winter, dan staat de warme chocolademelk klaar.” Dat Parc Broekhuizen een locatie in ontwikkeling is en geen onderdeel van een keten, is volgens Bos echt een leuke uitdaging.

,,Iedereen die hier komt, voelt dat de plek wat met je doet. Dat positieve gevoel versterken we tijdens het verblijf. Er komt een mooie mix van gasten vanuit zakelijk oogpunt of juist een privé moment om te vieren, al dan niet met overnachting.”

En daar komt nu de bistro bij. ,,Veel meer gericht op dat ad hoc moment waarop je uit eten wilt of een pauze neemt tijdens een fiets- of wandeltocht. Goed eten, tegen een aantrekkelijke prijs. Tijdens de tien weken dat we gesloten waren, hebben we de naastgelegen moestuin opgeknapt en daar groeien nu de ingrediënten die in de keuken gebruikt worden. Puur en vers op het bord.”

Intussen wordt ook niet stilgezeten in het meer statige en elegante hoofdhuis: ,,Restaurant Voltaire – bekroond met een Michelinster - beslaat nu de hele benedenverdieping. In de verschillende ruimtes kunnen gasten met voldoende afstand lunchen of dineren. Op de verdiepingen zijn zalen en hotelsuites beschikbaar. Het is de kleinschaligheid die gasten een veilig gevoel geeft.” In het koetshuis is ruimte voor grotere gezelschappen. Ook daar zijn hotelkamers op de verdieping ingericht.

Bijzonder is de net geopende tentoonstelling van kostuumobjecten gemaakt door Rien Bekkers. ,,Ze passen naadloos in het tijdsbeeld van het huis en geven het echt iets extra’s. Elke twee maanden komt er een andere kunstenaar en is er weer wat nieuws te bewonderen.”

Informatie: www.parcbroekhuizen.nl

Door Monique José Timmermans

advertentie
advertentie