Afbeelding
ANP/ Jeroen Jumelet

Eerste Geldmaat naar Utrechtse Heuvelrug

25 juli 2019 om 12:29 Zakelijk

AMERONGEN De geldautomaat van ABN AMRO bij de Jumbo aan de Koenestraat wordt vervangen door een Geldmaat. De Geldmaat aan de Koenestraat is de eerste vernieuwde automaat in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het vervangen van de huidige geldautomaat moet gebeuren naar aanleiding van een plofkraak die in maart dit jaar plaatsvond. Wanneer de nieuwe automaat geplaatst wordt en in gebruik kan worden genomen, is nog niet bekend. 

Burgemeester Frits Naafs is blij met de nieuwe automaat in Amerongen: ,,Ondanks dat we steeds minder met contant geld betalen, blijft er wel behoefte aan contant geld. Daarom is het belangrijk dat het mogelijk blijft om veilig contant geld op te nemen. In goed overleg zorg je zo samen voor gemak, toegankelijkheid én veiligheid. Amerongen is een mooie eerste stap in onze samenwerking met Geldmaat." 

GELDMAAT Begin 2019 is Geldmaat in samenwerking met Rabobank, ING en ABN AMRO begonnen met het vervangen van de bestaande geldautomaten voor de Geldmaat-automaten. Op den duur worden alle geldautomaten van Rabobank, ING en ABN AMRO in Nederland vervangen door de Geldmaat. Geldmaat is een geel automaat die niet gekoppeld is aan een van de genoemde banken. Meestal blijven de vernieuwde geldautomaten op dezelfde plaats staan, maar in drukke dorps- en stadscentra worden de automaten verplaatst om een betere spreiding te creëren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie