Heuvelrugpolitiek ziet nieuwbouw Catharijnestraat wel zitten - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Heuvelrugpolitiek ziet nieuwbouw Catharijnestraat wel zitten

12 mrt, 13:00 Wonen
Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Afbeelding

DRIEBERGEN Ondanks bezwaren van meer dan vijftig omwonenden heeft de gemeenteraad donderdagavond het sein op groen gezet voor het nieuwbouwplan aan de Catharijnestraat. Een sterk verouderd appartementengebouw met 14 sociale huurwoningen maakt plaats voor een modern complex met 22 duurzame appartementen. Een goed plan, zo luidt het politieke oordeel. 

De kritiek van buurtbewoners richt zich onder andere op de kap van vijf bomen. Dat verlies valt niet in goede aarde. Eén van dat te kappen vijftal is een grote eikenboom, die voor de directe buren juist een belangrijke reden was om in de wijk te gaan wonen. ,,Dat die boom moet wijken, gaat er bij mij niet in”, verklaarde omwonende Paul van Bergen vorige week, tijdens de beeldvormende ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.