Bijzondere vondsten bij verbouwing Slagerij Vos tot woonhuis - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Bijzondere vondsten bij verbouwing Slagerij Vos tot woonhuis

24 nov, 06:50 Wonen
John Beringen
Sander en Marieke in hun verbouwde huis. Midden op de foto is de voormalige winkeldeur te zien.
Sander en Marieke in hun verbouwde huis. Midden op de foto is de voormalige winkeldeur te zien.

DOORN Menig Doornaar zal zich slagerij Vos nog kunnen herinneren, die was gevestigd aan het Dorpsplein, op een steenworp afstand verwijderd van de Maartenskerk. Nadat deze winkel in 1998 ophield te bestaan, zouden verschillende bedrijven hier hun onderkomen in vinden. Dit voorjaar werd het eigendom van het echtpaar Sander en Marieke Schröder-Verbruggen. Na een grondige verbouwing van vijf maanden, die onlangs is afgerond, vertellen ze wat ze zoal tegenkwamen tijdens deze werkzaamheden.

,,Een heel bijzonder verhaal geldt voor de koelcel die zich achter de voormalige winkelruimte bevond”, laat Sander weten. ,,Dat leek wel een bunker. Een paar man hebben drie dagen met kango’s staan bikken om hem af te breken.” 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.