Afbeelding
Pixabay

Wat is een gemiddelde koopwoning in de Utrechtse Heuvelrug waard?

Wonen

HEUVELRUG Wederom is de gemiddelde woningwaarde toegenomen. Op 1 januari van dit jaar lag de gemiddelde WOZ-waarde van een Nederlandse woning op 270 duizend euro, bijna negen procent meer dan een jaar eerder. Niet eerder lag de gemiddelde WOZ-waarde zo hoog, meldt het CBS donderdag. Het statistiekbureau noteerde daarmee de stijging de grootste in vijf jaar tijd.  

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is de gemiddelde WOZ-waarde van een woning 370.000 euro, dat is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2019.

Dit valt op in de regionale cijfers: 

Afgelopen jaar steeg de gemiddelde woningwaarde het hardst in Weesp, met een toename van 22 procent. Ook in Diemen, Rotterdam en Zandvoort steeg de gemiddelde woningwaarde met meer dan vijftien procent. Van de twintig grootste gemeenten steeg de gemiddelde WOZ-waarde het hardst in Rotterdam, gevolgd door Almere en Haarlemmermeer. Huizen in de gemeente Bloemendaal zijn gemiddeld het meest waard: 750 duizend euro. Hierna volgen Laren, Blaricum en Wassenaar. Het statistiekbureau noteerde dit jaar in geen enkele gemeente een daling van de gemiddelde woningwaarde.

De WOZ-waarde is een vaste waarde van een woning die wordt gebruikt om de hoogte van bepaalde belastingen, zoals het woningforfait of de ozb, te bepalen. 

Bekijk in de interactieve tool hieronder hoe de WOZ zich ontwikkelde in andere gemeenten in Nederland. Vul daarvoor in het zoekscherm een gemeentenaam in.


advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00