Ruth van Veldhuizen en Gert van Leeuwen, Bestuursleden van de Doornse Winkels doen een oproep lokaal te kopen, zodat het dorp levendig blijft.
Ruth van Veldhuizen en Gert van Leeuwen, Bestuursleden van de Doornse Winkels doen een oproep lokaal te kopen, zodat het dorp levendig blijft. Babs Bouwman

Doorn in eindejaarssfeer: maak kans op leuke prijzen

4 december 2020 om 13:52 Winkels

DOORN De sfeerverlichting hangt en de kerstbomen sieren de Doornse winkelstraten op. Ook de etalages van de winkels zijn sfeervol aangekleed. Al met al een mooie uitnodiging om je inkopen in Doorn te doen. In december extra aantrekkelijk door de shop en win-actie!

Misschien nog meer dan andere jaren hebben we behoefte aan gezelligheid. Daarom is het extra fijn dat de Doornse Winkels dat ook dit jaar weer verzorgen: de lichtarmaturen vrolijken de winkelstraten op donkere dagen en avonden op. En de kerstbomen lijken dit jaar wel mooier en groter dan ooit tevoren. Alles ziet er picobello uit, mede dankzij vrijwilliger Bert Schippers die al jaren allerlei hand-en-spandiensten verricht. Doornse ondernemers zijn hem dankbaar voor zijn trouwe inzet.

CHALLENGE Wethouder Rob Jorg steekt de Doornse ondernemers ook een hart onder de riem. ,,We moeten ons realiseren dat zij zorgen voor veel lokale banen en levendige dorpscentra. Vaak zijn zij de sponsoren van onze sportverenigingen. Dit jaar hebben ondernemers het zwaar en kunnen zij extra steun goed gebruiken.” Alle beetjes helpen en daarom roept Jorg op sint- en kerstinkopen zoveel mogelijk lokaal te doen. Denk daarbij ook aan de horeca, die nog steeds geen gasten mag ontvangen. Ook al hebben zij een aantrekkelijk take-away aanbod; het is niet genoeg voor ze om te kunnen overleven. Met een bestelchallenge daagt de wethouder iedereen uit een togo-maaltijd te bestellen en tegelijkertijd drie anderen uit te nodigen dat ook te doen. ,,Wees loyaal en doe mee met de challenge. Zodat we met zijn allen na de pandemie ook nog kunnen genieten van ons gezellige dorp.”

SHOP-EN-WIN Net als andere jaren bieden de Doornse Winkels ook nu weer een leuke eindejaarsactie aan: dit jaar in een nieuw jasje. Doe mee aan de ‘Shop en Win-actie’ die start vanaf 7 december. Maar liefst 52 enthousiaste middenstanders doen mee en zijn te herkennen aan de poster bij de ingang. Wie in de decemberweken 15 euro besteedt, ontvangt een voucher met een unieke actiecode. De code kun je invoeren op nieuwsbladdekaap.nl/decemberactie of afgeven bij één van de inleverpunten van de deelnemende winkeliers.

De eerste trekking vindt plaats rond de tweede week van december, waarna de winnaars wekelijks bekend worden gemaakt op www.nieuwsbladdekaap.nl en op de uitslagenpagina in deze krant. Je kunt wekelijks je voucher(s) activeren tot zondag 20.00 uur. Geen paniek als je het later doet: dan ding je mee naar de prijzen in de daaropvolgende trekking.

Met zoveel deelnemers maak je grote kans om iets te winnen. Wekelijks worden er meer dan 50 prijzen weggegeven. Variërend van een cadeaubon of een leuk cadeaupakket. Tot een leuk artikel of iets lekkers uit de winkel of een kortingsbon. Iedere middenstander bepaalt zelf welke prijzen hij weggeeft. Kijk voor meer informatie op de hartpagina van deze krant.

HOOFDPRIJZEN Er valt nog meer leuks te winnen. Want iedereen die meedoet met deze shop-en-win-actie dingt automatisch mee naar één van de acht hoofdprijzen, die worden aangeboden door Nieuwsblad de Kaap. Na de laatste vervaldatum van het invoeren van de actiecodes, trekt deze krant maar liefst acht winnaars uit alle inzendingen. Onder hen zijn aantrekkelijke hoofdprijzen te verdelen: Vier keer één minuut gratis winkelen bij Jumbo Timmers aan Plein 1923 in Doorn. En vier cadeaubonnen ter waarde van 250 euro te besteden bij één van de deelnemende winkeliers.

GEDULDIG Vanzelfsprekend zijn de Doornse Winkels heel dankbaar voor iedereen die lokaal koopt. En natuurlijk weten ze het te waarderen als inwoners de weg naar hun winkel weten te vinden. ,,Toch moeten we te veel drukte in de winkels zien te voorkomen”, zegt Ruth van Veldhuizen. ,,Want iedereen wil straks gezond en fit van fijne kerstdagen genieten? Wees daarom geduldig en hou je aan de regels. Bij de ingang van iedere winkel staat hoeveel mensen er binnen mogen zijn. Was je handen voor het winkelbezoek, gebruik desinfectie en draag een mondkapje.” Daar waar mogelijk treffen de winkeliers voor de klanten, die misschien toch even buiten moeten wachten, voorzieningen.

INTOLERONA Lees ter inspiratie het gedicht van de Doornse dichter Bert Overbeek eens, dat op de gevel van The Read Shop staat afgebeeld. De titel Intolerona, roept mensen op vriendelijk en geduldig te blijven. Blijf vrolijk en wees begripvol naar elkaar: ooit krijgen we het virus eronder. Tot die tijd is het fijn als we met zijn allen ons best doen om het gezellig te houden.

PAREL Ook verliefd op ons mooie dorp Doorn? Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het zo blijft en dat we deze parel op de Utrechtse Heuvelrug leefbaar en gezellig houden. Aan de Doornse Winkels zal het in ieder geval niet liggen. Zij hopen dat iedereen gezond en fit blijft en zij wensen alle inwoners fijne feestdagen toe met de beste wensen voor 2021.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina doornsewinkels

door Babs Bouwman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie