Deuren sigarenzaak sluiten na halve eeuw

28 mei, 07:11 Winkels
John Beringen
Bert en Riet: ,,U kunt nog één keer een staatslot bij ons kopen
Bert en Riet: ,,U kunt nog één keer een staatslot bij ons kopen"

DRIEBERGEN Na vijftig jaar gaan de deuren van de sigarenzaak van Bert en Riet van Doorn aan de Hoofdstraat eind juni definitief dicht. Aanvankelijk had het echtpaar een feestelijk afscheid voor ogen, maar door de coronacrisis kan dit geen doorgang vinden. Bert en Riet blikken terug en vertellen hoe Bert (toen nog alleen) op 1 juni 1970 de winkel overnam van het echtpaar Ebskamp. 

John Beringen

,,De mop is dat ik als kind al over de vloer kwam bij de familie Ebskamp”, laat Bert weten. ,,Ik woonde toen in de Rijckevorselstraat en kwam als jochie vaak helpen in de winkel. Nu wilde ik aanvankelijk onderwijzer worden, maar nadat ik de Mulo had gevolgd, was dat niet echt meer mijn ideaal. Ik ging toen bij de belastingdienst werken.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.