Afbeelding
Provincie Utrecht

Treinverkeer plat door grote storing

Verkeer en vervoer

HEUVELRUG (ANP) Het treinverkeer in vrijwel het hele land ligt stil wegens een storing aan een telefoniesysteem. Door een storing bij provider Mobirail kunnen volgens spoorbeheerder ProRail treinverkeersleiders niet communiceren met de machinisten van vervoerders. ,,Dat is essentieel om treinen te laten rijden, dus daarom hebben we besloten een groot deel van het land stil te leggen.”

De storing lijkt veroorzaakt door een automatiseringsfout in het systeem van de provider, legt de ProRail-woordvoerder uit. ,,Een technisch verhaal, maar mogelijk kunnen we die computerstoring handmatig herstellen, maar we weten nog niet zeker of dat ook daadwerkelijk het euvel is.”

GROTE PUZZEL Mobirail is volgens ProRail naar een maximumcapaciteit opgeschaald om de storing te ontdekken. In het geval dat ‘het euvel’ inderdaad is gevonden, wordt aan een stappenplan gewerkt om het treinverkeer te hervatten. De ProRail-woordvoerder verwacht dat reizigers nog de rest van de dag de gevolgen zullen ondervinden van de storing. ,,Het duurt dan nog lang voordat alles is opgestart, dat is een grote puzzel, dus reizigers zullen nog flinke tijd last hebben van de storing.”

NAAR STATION Treinen met reizigers die al onderweg waren, kwamen niet opeens stil te staan door de storing. ,,Alle treinen rijden door naar een perron”, aldus een woordvoerder van NS.

De NS, Arriva en Keolis adviseren reizigers om hun reizen uit te stellen tot een later moment. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt tot de storing is verholpen. Volgens NS zullen er tot ten minste 16.00 uur geen treinen rijden. Bij Arriva rijden er momenteel alleen nog treinen in het noorden van het land en ten zuiden van Roermond. ProRail en NS adviseren reizigers in de app te kijken welke reis er mogelijk is.

Later meer.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 3 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 20 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ gisteren
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01