Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt wagenpark elektrisch: ‘We geven graag het goede voorbeeld’

27 februari 2024 om 11:12 Verkeer en vervoer

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een flinke slag gemaakt met de verduurzaming van de eigen organisatie. Als onderdeel van het verduurzamen van het wagenpark, zijn alle auto’s vervangen voor een elektrisch exemplaar. ,,Dit past bij het streven naar een duurzame en klimaatneutrale gemeente en wij willen daarin een voorbeeldrol vervullen”, aldus wethouder Gerrit Boonzaaijer.

Duurzaamheid is voor de gemeente een belangrijk onderwerp, vertelt wethouder Karin Oyevaar. ,,Onze gemeente kenmerkt zich door de groene uitstraling en de prachtige natuur. Een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot in onze gemeente wordt veroorzaakt door verkeer en vervoer. Elektrisch rijden draagt bij aan minder CO2-uitstoot en een schonere lucht.”

VERDUURZAMEN GEMEENTE

Boonzaaijer vervolgt: ,,Met de omschakeling naar elektrische voertuigen zetten wij flinke stappen op het gebied van duurzaamheid. Wij zijn bewust van onze eigen klimaatimpact en zetten stappen om positief bij te dragen aan het verduurzamen van de gemeente.”

GOEDE VOORBEELD

,,Samen aan de slag om stap voor stap onze gemeente duurzamer te maken, is één van de grote en noodzakelijke opgaven voor de komende jaren. Dit is ook een belangrijk onderdeel van ons uitvoeringsprogramma. Wij geven als gemeente daarbij graag het goede voorbeeld. Daarom zijn we heel blij met de verduurzaming van ons wagenpark”, besluit Oyevaar.

advertentie
advertentie