Enthousiaste leden van Scouting Doorn in het clubhuis.
Enthousiaste leden van Scouting Doorn in het clubhuis. Corina Blommendaal

Scouting Thorheim bestaat 85 jaar

Verenigingen

DOORN Scouting Thorheim Doorn viert dit jaar dat de club 85 jaar bestaat. Naast feestelijkheden op hun clubhuis, waaronder een reünie voor de leiding en oud-leden, zijn ze intensief betrokken bij de organisatie van Doorn Doet 2019. Op 28 september staat het dorp in het teken van een feestdag met dorpsontbijt, markt, ambachten en muziek. Thorheim draagt bij in de vorm van een Scouting Experience op het Kampwegplein.

Corina Blommendaal

Wie bij het clubgebouw van Scouting Thorheim arriveert, ziet meteen hoe gezellig het is en hoe veelzijdig de activiteiten zijn die met elkaar georganiseerd worden. Naast de bijdrage aan de organisatie van Doorn Doet 2019, zijn ze bezig met het organiseren van een reünie op 12 oktober. Yoshiko van der Veer (25) en Maarten Verboom (19) zijn beide al geruime tijd lid van Scouting Thorheim. ,,Ik zit al sinds mijn achtste bij deze club", vertelt Van der Veer. ,,Inmiddels zit ik in de leiding. Ik woon al lang niet meer thuis maar kom hier nog steeds heel graag. Je leert omgaan met kinderen van alle leeftijden en doet veel verschillende dingen. Outdoor, creatief en vooral veel lol."

Ook Verboom is al lid sinds zijn negende jaar. Hij studeert in Enschede en is elke zaterdag in het clubhuis te vinden. ,,Ik ken iedereen en het is voor mij zeker een reden om ieder weekend hierheen te komen." Frans van de Craats, ook wel 'Koos' genoemd, is al jaren actief lid in allerlei rollen. ,,Wat ik na al die jaren nog steeds heel leuk vind aan scouting, is dat het een stuk zelfstandigheidsbevordering met zich meebrengt", zegt hij. ,,De activiteiten zijn heel veelzijdig en bovendien houden ze er vaak veel vrienden aan over.

REÜNIE In het kader van het jubileum is er voor de kinderen al een groepsweekend gehouden in het clubhuis. ,,Nu zijn we bezig met het organiseren van een reünie voor de leiding en oud-leden", vertelt Van der Veer. ,,Mijn rol is het mee-organiseren van die avond, die bestaat uit gezellig eten met elkaar, bijkletsen en oude foto's kijken." Verboom houdt zich bezig met de website en zorgt ervoor dat mensen zich in kunnen schrijven. ,,We hebben een deel persoonlijk uitgenodigd maar het lukt ons niet om iedereen te achterhalen, daarom hebben we een oproep op Facebook geplaatst", zegt Van de Craats. ,,Mensen moeten zich wel aanmelden. Dan weten wij hoeveel mensen we kunnen verwachten." Opgeven kan via www.thorheim.nl.

THORHEIM EXPERIENCE Tijdens Doorn Doet wordt voor een deel het jubileumfeest van Scouting Thorheim gevierd. Er is een hindernisbaan, een creatieve hoek én een klimmuur op het Kerkplein. ,,De Scouting drumband uit Den Haag komt spelen. Ook is er een podium met de Harmonie, de Muziekschool, een Shantykoor, Blom Dance", vertelt Van de Craats. ,,'s Ochtends is er een dorpsontbijt, waarvoor mensen zich wel even aan moeten melden. Dit kan via www.doorndoet.nl. ,,Het belooft een feestelijke dag te worden", besluit Van de Craats.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04