Nieuwe LED verlichting in de centrale hal van Mavo Doorn
Nieuwe LED verlichting in de centrale hal van Mavo Doorn Stijn Peperkamp

Mavo Doorn duurzaam verlicht met LED verlichting

Uitderegio Deel je nieuws

Mavo Doorn, gelegen in de provincie Utrecht, heeft begin maart LED verlichting laten plaatsen in de centrale hal van het schoolgebouw. De huidige verlichting was verouderd en gaf niet genoeg licht. Door de nieuwe LED verlichting heeft de centrale hal weer een representatieve uitstraling. Ook zal de Utrechtse middelbare school veel gaan besparen op de energierekening en gaan bijdragen aan een beter milieu. 

Mavo Doorn heeft de centrale hal, die ook gebruikt wordt als schoolkantine en presentatieruimte, voorzien van LED panelen van LED leverancier Saled. In samenwerking met Chess Wise zijn er daarnaast ook dimbare drivers toegepast op de helft van de verlichting. Tijdens presentaties is het nu mogelijk om de verlichting te dimmen. 

Mavo Doorn gaat 8387 kWh besparen

Door alleen de verlichting in de centrale hal te vervangen, gaat de middelbare school jaarlijks 8.387 kWh besparen op de energierekening. De CO2 uitstoot zal afnemen met 4.747 kilogram en de zwaveluitstoot neemt met 3.564 gram af. Hiermee heeft Mavo Doorn de verlichting na 3.9 jaar terugverdiend. 

LED verlichting heeft een positief effect op leerlingen

De overstap naar duurzame LED verlichting brengt voor de school veel voordelen met zich mee. Naast het feit dat de school veel bespaart op de energierekening, heeft het ook een positief effect op de leerlingen. Conventionele verlichting flikkert, waardoor leerlingen sneller hun concentratie verliezen of juist vermoeid raken. De flikkering is niet het met blote oog te zien maar heeft wel degelijk effect op de leerlingen. LED flikkert daarentegen niet waardoor er meer rust gecreëerd wordt.  

 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30