Wonen in een Tiny House: 'Ik heb heel weinig nodig'

12 apr, 16:00 Uitderegio
Aline Bouwma
Afbeelding

REGIO Op het dak liggen drie zonnepanelen, een klein houtkacheltje warmt de ruimte op, het gefilterde regenwater is omgetoverd tot drinkwater en in de kleine badkamer staat een modern composttoilet. Zie daar het knusse Tiny House van Marjolein Jonker uit Alkmaar. Sinds 2016 woont ze, samen met haar kat Hella, met veel plezier in een Tiny House. Een bewuste keuze. Sterker, Marjolein heeft een missie.

,,Zo'n vijf jaar geleden had ik een droom. Ik wilde anders gaan wonen, kleiner. Minder luxe, minder spullen en dus minder kosten. Ik hakte de knoop door en begon erover te bloggen. Een van mijn drijfveren was toen al: laten we alsjeblieft beter omgaan de aarde. En wees eerlijk, stiekem snakken veel meer mensen daarnaar. Alleen hoe draag jij dat steentje zelf bij? Dat is vaak het punt. Voor me..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.