Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei promoot fietsen op de Heuvelrug tijdens meimaand fietsmaand.
Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei promoot fietsen op de Heuvelrug tijdens meimaand fietsmaand. Anne Hamers/RBT Heuvelrug en Vallei

RBT: ‘Meimaand Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug’

Recreatie

HEUVELRUG Na een periode van beperkingen kan iedereen er weer zorgeloos op uit te trekken en een plek hiervoor is de Utrechtse Heuvelrug, meldt het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei. 

Meimaand is fietsmaand en RBT gaat hier opspelen in door on- en offline campagne te voeren in samenwerking met onder andere Routebureau Utrecht en fietsnetwerk.nl. Op de website fietsen.opdeheuvelrug.nl staan diverse routes beschreven met informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Het RBT heeft een top-10 van routes ontwikkeld die liefhebbers meenemen langs cultuurhistorische sporen op de Heuvelrug. Van bezienswaardigheden, vergezichten, oplaadpunten en fietsenmakers tot culinaire hoogstandjes en overnachtingsmogelijkheden.

TOP Alle routes starten bij een Toeristisch OverstapPunt (TOP). Een TOP is een knooppunt waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen, met altijd voldoende parkeergelegenheid. Alle TOP’s zijn gekoppeld aan horeca waar men naast een kop koffie en een rustmoment ook de fiets kan opladen. De inzet van TOP’s moeten bijdragen aan betere spreiding van bezoekers in de regio.

Naast een gevarieerd aanbod aan fietsarrangementen kunnen bezoekers deze maand meedoen aan een leuke winactie voor een overnachting bij Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder. Meedoen kan tot en met 20 mei op fietsen.opdeheuvelrug.nl.

VUELTA Dit jaar is fietsen op de Heuvelrug extra bijzonder met de start van La Vuelta Holanda. Op zaterdag 20 augustus aanstaande koerst het peloton in de tweede etappe over de Utrechtse Heuvelrug: vuelta.opdeheuvelrug.nl.

RBT Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei is sinds 2015 de centrale marketing- en promotieorganisatie voor negen gemeentes op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei, te weten: Baarn, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 11 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31