Oplossing wandelpad-conflict vergt tijd - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Oplossing wandelpad-conflict vergt tijd

7 mei, 06:45 Recreatie
Hanny van Eerden
Lenie Kooij en Ed van den Burg bij één van de drie hekken: de afrastering aan de Hoekenkamp 2.
Lenie Kooij en Ed van den Burg bij één van de drie hekken: de afrastering aan de Hoekenkamp 2.

MAARN De Maarnse bevolking is al weken in opschudding vanwege de afsluiting van het doorgaande wandelpad over landgoed Peppel Enk. Het dorp ziet dit als een inbreuk op een in het verleden verworven recht. De afsluiting valt het publiek extra zwaar, gezien het al eerder niet meer als vrij recreatiegebied te betreden Henschotermeer en de opgelegde, beperkte bewegingsvrijheid in coronatijd.

Hanny van Eerden

Vele wandelaars en hardlopers zijn nu de dupe van incidenten waarvoor enkelen verantwoordelijk zijn. Landgoedeigenaar Hans van der Pluijm laat weten dat voor hem de maat vol was. ,,Ondanks tal van waarschuwingen verwondde toch een loslopende hond één van onze schapen, terwijl er de afgelopen jaren al drie zijn doodgebeten”, zegt hij. Daarvan is niet bekend of een hond, vos of an..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.