Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Omwonenden niet blij met opslaglocatie bij seminarieterrein in Driebergen

13 juli 2023 om 16:13 Politiek

DRIEBERGEN Er is opnieuw gedoe over de werk- en opslaglocatie ten behoeve van leidingwerkzaamheden. Eerder waren het bewoners van Park Seminarie die in verzet kwamen tegen de beoogde plek, ten zuiden van de Lourdesgrot. Volgens de gemeente berustte dat op een ,,interne communicatiefout” en was de aannemer een andere locatie toegewezen. Nu trekken omwonenden van die plek langs de Arnhemse Bovenweg aan de bel.  

door Michiel Schaaij

De nieuwe locatie bevindt zich in de directe nabijheid van een kinderspeelveld en een klimrek op het seminarieterrein. De aannemer heeft zijn materiaal en apparatuur inmiddels van de Damhertlaan naar de nieuwe locatie verhuisd. Omwonenden zijn daar niet blij mee en wijzen erop, dat het vrachtverkeer over één van de drukste fietspaden van het dorp moet rijden om bij de opslag te komen. 

ONRUST

Burgemeester Frits Naafs erkent dat er onrust is ontstaan. Hij is afgelopen maandag met omwonenden in gesprek gegaan en heeft zich laten overtuigen van het gevaar dat de opslaglocatie voor passerende fietsers kan opleveren. Afgesproken is dat de situatie de komende vier weken wordt bevroren en er geen activiteiten zullen plaatsvinden.

NADENKEN

Die periode wil de gemeente gebruiken om nog eens goed over de veiligheidssituatie na te denken. Ook wordt naar mogelijke alternatieven gekeken, maar Naafs zegt nadrukkelijk dat de locatie langs de Arnhemse Bovenweg niet van de tafel is. ,,Die leidingwerkzaamheden moeten echt doorgaan en daar hebben we een plek voor nodig. Als we geen alternatief vinden, zullen we maatregelen nemen om kwetsbare verkeersdeelnemers beter te beschermen.”

advertentie
advertentie