Afbeelding

College legt verantwoording af voor aanplant

14 april 2023 om 11:02 Politiek

UTRECHTSE HEUVELRUG Vóór het einde van volgend jaar draagt de gemeente bij aan het planten van meer dan 111 duizend nieuwe bomen en struiken in de zeven Heuvelrugdorpen. Dat laten B en W in een informatiebrief aan de gemeenteraad weten. Eerder riep de Heuvelrugpolitiek het college op tot actie. In de brief legt burgemeester Naafs verantwoording af over de uitvoering van die motie.

Onder het motto ‘Bomen, bomen, bomen’ vroeg de raad twee jaar geleden om de aanplant van 50 duizend extra bomen. Later stelde de politiek bovendien 40 duizend euro extra voor de natuur en het landschap beschikbaar. De afgelopen periode ging het college daarmee aan de slag. Zo kon de gemeente bijvoorbeeld in samenwerking met de Federatie Groene Heuvelrug (FGH) 73 extra bomen binnen de bebouwde kom planten. Dat aantal kwam bovenop de reguliere jaarlijkse aanplant van 290 bomen.

OPTELSOM

Verder werkte de gemeente samen met andere organisaties om de aanplant van nieuwe bomen en struiken te stimuleren en te faciliteren. Naafs noemt in zijn brief onder andere groenprojecten bij landgoed Zonheuvel in Doorn en de regeneratieve boerderij Schevichoven in Leersum. Het college concludeert dat er in de gemeente meer dan genoeg ruimte voor 50.000 extra bomen is. De optelsom van de huidige initiatieven komt uit op 111.523. 

advertentie
advertentie