Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’

6 oktober 2022 om 07:16 Politiek Pixabay
Archiefbeeld ter illustratie
Archiefbeeld ter illustratie

OVERBERG Er heerst beroering onder de bewoners in Overberg vanwege het plan om een zonneweide aan te leggen nabij de Dwarsweg. Ze voelen zich overrompeld door de manier waarop dit plan wordt ‘doorgedrukt’ waarbij de toegezegde participatie er tot dusver nauwelijks was. Bram Brinkman, fractievoorzitter van de lokale partij BVH Lokaal, deelt de zorgen van de bewoners en laat weten de hele operatie nauwlettend te volgen en er op toe te zien dat er gehoor wordt gegeven aan de zorgen van de bewoners. 

,,Het participatieproces, ofwel de inbreng en de medezeggenschap van de bewoners, is niet goed verlopen binnen dit proces. De mensen voelen zich niet gehoord”, laat hij weten. ,,En begrijp mij niet verkeerd: wij zijn geen uitgesproken voorstander van zonnevelden, maar wij zijn ook niet faliekant tegen. Als alle bewoners h..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.