Plan voor zonnepark aan Achterweg in Doorn; maar omwonenden maken bezwaar - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Plan voor zonnepark aan Achterweg in Doorn; maar omwonenden maken bezwaar

29 okt, 11:57 Natuur en milieu
fabersam (pixabay)
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

DOORN De Utrechtse ontwikkelaar van zonneparken Sunvest wil in het gebied tussen de Achterweg en de Gooyerdijk een zonneveld met een oppervlakte van bijna 11 hectare aanleggen. Maar omwonenden zien de aanleg van circa 21.000 zonnepanelen op die plek niet zitten. De tegenstanders van het plan hebben zich verenigd in het comité Buurtbelangen DoornZuid.

De verontruste bewoners willen het cultuurhistorische landschap tussen de Achterweg en de Gooyerdijk behouden en vroegen een gesprek aan met de gemeente. Maar dat verzoek werd afgewimpeld, zeggen ze. Om hun zorgen te delen, richten ze zich nu met een brief tot de gemeenteraad en het college. Ze maken daarin bezwaar tegen het voorgestelde ,,mega zonnepark in een stiltegebied”. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.