Heuvelrugs vuurwerkverbod wordt niet gehandhaafd

24 jun, 13:00 Politiek
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG De zomervakanties moeten nog beginnen, maar in de gemeenteraad werd donderdagavond al gesproken over het Heuvelrugse vuurwerkverbod. Dat werd in februari afgekondigd en zou de overlast tijdens de komende jaarwisseling moeten indammen. De vraag is of het afsteekverbod aan die verwachting kan voldoen of een papieren tijger blijkt te zijn. 

Volgens burgemeester Frits Naafs heeft de politie al duidelijk gemaakt, dat ze geen capaciteit heeft om tegen het afsteken van vuurwerk op te treden. Ook tijdens de vorige jaarwisseling werden de beschikbare agenten uitsluitend ingezet om de openbare orde en veiligheid te handhaven. Dat zal dit jaar niet anders zijn, verwacht Naafs.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.