ChristenUnie: ‘OZB is hier een heilig huisje’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

ChristenUnie: ‘OZB is hier een heilig huisje’

12 mrt, 10:00 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Geerke Vermeulen
ChristenUnie lijsttrekker Tom Zoutewelle.
ChristenUnie lijsttrekker Tom Zoutewelle.

HEUVELRUG Tom Zoutewelle is voor het eerst lijsttrekker van de ChristenUnie. In het dagelijks leven is hij docent biologie en geologie aan een middelbare school. ,,Het is belangrijk dat je als christen in de maatschappij staat en daar je aandeel aan levert’’, vindt Zoutewelle die lid is van de baptistengemeente.  Hij was al vier jaar lang steunfractielid voor de ChristenUnie.

‘Samen recht doen’ heet het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. ,,We willen dingen goed en eerlijk regelen’’, legt lijsttrekker Zoutewelle uit. ,,Samen met andere politieke partijen, maatschappelijke organisaties, maar ook met kerken.’’ Zoutewelle constateert een kloof tussen burger en politiek. ,,Er wordt gesuggereerd dat politiek niet betrouwbaar is of transparant. Dat komt deels omdat ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.