Afbeelding
John Beringen

Wandelpad Dennenburg blijft voorlopig dicht

13 september 2021 om 13:00 Politiek

DRIEBERGEN De kans is nihil dat het afgesloten wandelpad over landgoed Dennenburg vóór november weer toegankelijk is. Het Heuvelrugcollege vindt dat de afsluiting ongedaan gemaakt moet worden, maar de eigenaar is naar de bezwaarschriftencommissie én de voorzieningenrechter gestapt. Beide uitspraken kunnen nog wel even op zich laten wachten.

De afsluiting van het wandelpad zorgde voor verontwaardiging onder wandelaars en bewoners van de nabijgelegen nieuwbouwwijk Groene Tuinen. Ook de gemeente was niet blij met actie van landgoedeigenaar Maik Willems. Als het aan burgemeester Frits Naafs ligt, moet het hekwerk voor het wandelpad zo snel mogelijk verdwijnen. 

OPGESCHORT Na onderzoek legde de gemeente daarom een dwangsom aan de eigenaar op. Maar in een memo laat burgemeester Frits Naafs nu aan de Heuvelrugpolitiek weten, dat hij die maatregel tot na de rechterlijke uitspraak heeft opgeschort. Volgens Naafs is dat de gebruikelijke gang van zaken. De rechtbankzitting is voorzien voor medio oktober. Meestal heeft de rechter dan nog een paar weken nodig om de juridische knoop door te hakken.

ADVIESTERMIJN De gemeentelijke bezwaarschriftencommissie heeft waarschijnlijk langer nodig om tot een oordeel te komen. In zijn memo schrijft Naafs, dat de adviestermijnen inmiddels zijn opgelopen tot zo’n 18 weken. Volgens de burgemeester is de landgoedeigenaar ervan overtuigd, dat in de bezwaarschriftenprocedure zal blijken dat de dwangsom onterecht is opgelegd en dat het veelbesproken pad dicht mag blijven.  

ALGEMEEN BELANG Overigens lijkt het college niet erg onder de indruk van de argumenten van de landgoedeigenaar. Diens bezwaren geven volgens de burgemeester geen aanleiding om af te zien van handhavend optreden. Het algemeen belang is gediend bij openbare toegankelijkheid van het pad, aldus Naafs. Hij vindt dat er geen bijzondere omstandigheden zijn, waarom het persoonlijke belang van Willems zwaarder zou moeten wegen.

door Michiel Schaaij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie