Opnieuw politieke kritiek op toerisme

1 jul, 14:35 Politiek
RBT Heuvelrug en Vallei
Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie.

HEUVELRUG Stimuleren van het toerisme in de gemeente kan ten koste gaan van de rust, natuur en ecologie. Dat zegt de Heuvelrugse adviesraad voor duurzaamheid, in een aanbeveling aan het college en de gemeenteraad. In het stuk wordt kritiek geuit op het herstelplan van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT).

Volgens de duurzaamheidsraad moet de Heuvelrugpolitiek kiezen voor een actief beleid, dat vooral is gericht op de balans tussen toerisme en natuur. Aangeraden wordt om samen met andere gemeenten in de regio het keurmerk Green Destinations aan te vragen. Dat certificaat wordt toegekend aan reisbestemmingen die zich inzetten voor verantwoord toerisme.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.