Rob Jorg, wethouder Utrechtse Heuvelrug
Rob Jorg, wethouder Utrechtse Heuvelrug Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug zet in op digitale infomasten

5 mei 2021 om 11:42 Politiek

HEUVELRUG In Doorn en Driebergen-Rijsenburg staan sinds maart digitale infomasten, waarvoor het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei de teksten en beelden verzorgt, in samenwerking met de ondernemers uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Op de infomasten wisselen gemeentelijke informatie en commerciële boodschappen elkaar af. Dat meldt de gemeente Heuvelrug op hun site. 

De infomasten staan langs toegangswegen in Doorn en Driebergen-Rijsenburg. Het is de bedoeling dat in de toekomst vergelijkbare masten op meer plekken in de regio worden geplaatst. Doordat de content op de masten op een centrale plek wordt verzameld door het RBT is de uitstraling overal hetzelfde en wordt de verbinding met de regio visueel gemaakt.

Iedereen die Doorn of Driebergen-Rijsenburg in rijdt leest direct informatie over wat er te doen is in de regio. ,,Ook voor ondernemers, toeristisch-recreatieve aanbieders en evenementenorganisaties zijn de infomasten een uitkomst,’’ zegt de gemeente. Zij kunnen op deze manier in samenwerking met RBT Heuvelrug & Vallei en gemeente Utrechtse Heuvelrug informatie over activiteiten en evenementen delen. Rob Jorg, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug: ,,De infomasten worden ingezet om lokale ondernemers, evenementen, bezienswaardigheden, cultuur en horeca te ondersteunen. Dat is in deze tijden extra belangrijk.’’

advertentie
advertentie