Maatwerk in de bijstand - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Maatwerk in de bijstand

21 jan, 14:50 Politiek
Persoonlijke lening
Afbeelding

HEUVELRUG Een bijstandskwestie zoals onlangs in de gemeente Wijdemeren, is in de Heuvelrugdorpen nog niet voorgekomen. In de Noord-Hollandse gemeente moet een bijstandsgerechtigde inwoner 7000 euro terugbetalen, omdat zij elke week een tas met boodschappen van haar moeder kreeg. Volgens burgemeester Frits Naafs wordt in Utrechtse Heuvelrug rekening gehouden met individuele situaties. 

Naafs schrijft dat in antwoord op schriftelijke vragen van het Leersumse CDA-raadslid Teunis Reedijk. Volgens de burgemeester maakt de gemeente ,,de afweging of de gift uit een oogpunt van bijstandsverlening verantwoord is”. De kwestie in Wijdemeren veroorzaakte landelijk opschudding en de eis tot terugbetaling werd betiteld als ‘boodschappenboete’. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.