Raadsleden op de bres voor bomen Huis Doorn - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Raadsleden op de bres voor bomen Huis Doorn

11 jan, 12:35 Politiek
Michiel Schaaij
Afbeelding

HEUVELRUG Een meerderheid van de gemeenteraad is niet van plan om zich neer te leggen bij de voorgenomen massale bomenkap rond Huis Doorn. Vooral de kaalslag aan de zogenoemde Dwarslaan zet kwaad bloed. Met een motie willen D66, VVD, BVHlokaal en ChristenUnie de druk op wethouder Chantal Broekhuis (CDA) opvoeren. De eeuwenoude beuken aan de Dwarslaan zijn gezond en kunnen nog tientallen jaren mee, zeggen ze. 

Om het grootscheepse renovatieplan voor het kasteelpark te kunnen uitvoeren, heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een kapvergunning van de provincie en een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Hoewel de formele aanvragen nog niet zijn ingediend, is het verzet tegen de drastische bomenkap groot. Een petitie van inwoners en bezoekers werd vorig jaar door ruim 1500 mensen ondertekend. 

BUITENSPE..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.