Provincie kritisch op gemeenteschuld - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Provincie kritisch op gemeenteschuld

4 jan, 12:36 Politiek
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG De provincie heeft forse kritiek op de ontwikkeling van de Heuvelrugse schuldenlast. Het meerjarenbeleid dat door financieel wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) in de steigers is gezet, voorziet voor 2023 een oplopende schuldquote. Dat is tegen het zere been van de provincie. Die wil dat Utrechtse Heuvelrug meer doet om de torenhoge schuldenlast omlaag te brengen.

Michiel Schaaij

De zogenoemde schuldquote geeft een inzicht in het niveau van de totale gemeentelijke schuldenlast, ten opzichte van de eigen bezittingen. In de begroting houdt Boonzaaijer er rekening mee, dat de netto schuldquote van Utrechtse Heuvelrug in 2023 stijgt van 124 naar 126 procent. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) beschouwt een schuldquote tussen de 100 en 130..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.