Joost Scheltinga verlaat de gemeenteraad: ‘Het spelletje wordt niet altijd handig gespeeld’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Joost Scheltinga verlaat de gemeenteraad: ‘Het spelletje wordt niet altijd handig gespeeld’

11 jul, 08:30 Politiek
Privé
Joost Scheltinga, het Leersumse gemeenteraadslid van het verbinden en bemiddelen.
Joost Scheltinga, het Leersumse gemeenteraadslid van het verbinden en bemiddelen.

LEERSUM Joost Scheltinga van OPEN verlaat medio juli de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug. In 2002 kwam hij, vlak na zijn verhuizing naar Leersum, voor de PvdA in de raad van de toenmalige gemeente Leersum. Scheltinga (66) blijft nog twee jaar betrokken bij commissiewerk en geeft dan het politieke stokje definitief door aan de jongere generatie van zijn partij.

Linda Oostwal is de opvolger van Joost Scheltinga in de OPEN-fractie. Zij neemt de portefeuille ruimtelijke ordening van hem over. Scheltinga blijft tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 commissielid bestuur en middelen, waarbij hij zijn financiële expertise kan blijven inzetten. Zijn vertrek was binnen OPEN bij de laatste verkiezingen al ingecalculeerd: ,,Het is tijd voor verjonging en ver..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.