Afbeelding
Caspar Huurdeman

Geen afvalgluurders in Heuvelrug

31 juli 2019 om 14:19 Politiek

HEUVELRUG Heuvelrugse gemeenteambtenaren snuffelen niet systematisch in de afvalkliko's van inwoners. Alleen als er sprake is van illegaal dumpen, worden vuilniszakken weleens door een buitengewoon opsporingsambtenaar opengemaakt en onderzocht. Dat zegt burgemeester Frits Naafs, naar aanleiding van kritiek op 'afvalgluurders' in andere gemeenten.

Michiel Schaaij[

Buurgemeente Wijk bij Duurstede kreeg deze week veel reacties van inwoners, nadat op de gemeentelijke Twitterpagina foto's waren geplaatst van onderzochte en afgekeurde kliko's. Ook in de Gelderse plaats Beuningen en in de Brabantse stad Tilburg krijgen de 'afvalcoach' en de 'kliko-politie' kritiek van sommige inwoners. 

AANLEIDING Maar volgens burgemeester Naafs wordt er in Utrechtse Heuvelrug alleen incidenteel gesnuffeld in afvalzakken inwoners. Dan gaat het er vooral om, om de afzender van illegaal gedumpte vuilnis te achterhalen. Verder zou er in de toekomst aanleiding zou kunnen ontstaan om incidenteel afval te onderzoeken, als ingezameld PMD-afval sterk vervuild zou blijken te zijn.

advertentie
advertentie