Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Burgemeester Naafs besluit tot beëindiging cameratoezicht in Driebergen

27 maart 2024 om 13:51 Politiek

HEUVELRUG Het tijdelijke cameratoezicht in en rondom de Groenhoek in Driebergen wordt per zondag 31 maart beëindigd. ,,De camera’s hebben een positieve bijdrage geleverd aan het terugdringen van het aantal incidenten en het vergroten van het veiligheidsgevoel van bewoners en ondernemers”, aldus burgemeester Frits Naafs. ,,Daarom is het niet meer nodig en heb ik, mede op advies van de teamchef van politie en de officier van justitie, besloten om het cameratoezicht te beëindigen”. 

De gemeente en de politie blijven de situatie in de Groenhoek monitoren en de vaste palen blijven staan. Bij nieuwe incidenten beraadt het bevoegd gezag zich over de inzet van daarbij passende maatregelen, schrijft de gemeente in een persbericht.

VERDERE STRUCTURELE VERBETERING

Naast de afgelopen periode van het cameratoezicht, blijft gemeente Utrechtse Heuvelrug intensief samenwerken met haar partners zoals de politie, het Sociaal Dorpsteam en woningbouwcorporatie NabijWonen. Het doel is om zo tot een verdere structurele verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in het gebied te komen. 

De gemeente onderstreept dat de betrokkenheid van inwoners en ondernemers om de leefbaarheid en veiligheid in de eigen woonomgeving te verbeteren nodig blijft. Zonder informatie is het volgens Utrechtse Heuvelrug onmogelijk om de leefbaarheid te verbeteren, de openbare orde te handhaven, maar ook eventuele verdachten op te sporen en te vervolgen. 

,,Ik wil dan ook namens NabijWonen, de politie en het Openbaar Ministerie oproepen informatie te (blijven) delen. Doorbreek de stilte en doe veilig en anoniem melding bij verdachte situaties en/of het vermoeden van misstanden. Zonder deze informatie is het vervolgen en straffen van de daders vrijwel onmogelijk”, aldus Naafs.

Inwoners die een vermoeden hebben of signalen zien van criminaliteit in hun buurt kunnen contact opnemen met de wijkagent of een melding maken bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. In geval van spoed of direct (levens)gevaar kan dit via 112. Bij meldingen van overlast kan contact opgenomen worden met 0900-8844.

advertentie
advertentie