Musicalster Willemijn Verkaik in het dagelijks leven.
Musicalster Willemijn Verkaik in het dagelijks leven. Hanny van Eerden

Willemijn Verkaik te zien in musical Come From Away

Podiumkunsten

MAARN (ANP) Willemijn Verkaik uit Maarn heeft een rol te pakken in de aankomende musical Come From Away. Deze musical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De productie, die eerder te zien was op Broadway en West End, beleeft op 18 november de Nederlandse première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Dat heeft producent MediaLane woensdag bekendgemaakt.

Come From Away gaat over het Canadese stadje Gander. Toen vanwege de aanslagen op 11 september 2001 in New York het Amerikaanse luchtruim werd gesloten landden 38 vliegtuigen er noodgedwongen. Het verhaal vertelt, gebaseerd op getuigenissen van reizigers en inwoners, hoe de kleine gemeenschap van Gander de ruim 7000 gestrande reizigers opving.

Verkaik speelt de rol van pilote Beverley Bass. ,,Zij heeft geschiedenis geschreven door als eerste met een volledig vrouwelijke crew te vliegen. Op 9/11 belandt zij in een onwerkelijke situatie nadat ze door de aanslagen moet uitwijken naar Gander. Hoe zij hiermee omgaat, is bewonderenswaardig. Uniek aan deze rol is natuurlijk dat Beverley Bass echt bestaat. Ik hoop dat ik de kans krijg om haar binnenkort te ontmoeten. Het is een eer om haar verhaal op het toneel te mogen vertellen”, aldus de musicalster.

De Nederlandse versie van Come From Away is een geheel nieuw gemaakte productie. De musical debuteerde in 2015 in Seattle en is sinds 2017 te zien op Broadway. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36