Musicalster Willemijn Verkaik in het dagelijks leven.
Musicalster Willemijn Verkaik in het dagelijks leven. Hanny van Eerden

Willemijn Verkaik te zien in musical Come From Away

Podiumkunsten

MAARN (ANP) Willemijn Verkaik uit Maarn heeft een rol te pakken in de aankomende musical Come From Away. Deze musical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De productie, die eerder te zien was op Broadway en West End, beleeft op 18 november de Nederlandse première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Dat heeft producent MediaLane woensdag bekendgemaakt.

Come From Away gaat over het Canadese stadje Gander. Toen vanwege de aanslagen op 11 september 2001 in New York het Amerikaanse luchtruim werd gesloten landden 38 vliegtuigen er noodgedwongen. Het verhaal vertelt, gebaseerd op getuigenissen van reizigers en inwoners, hoe de kleine gemeenschap van Gander de ruim 7000 gestrande reizigers opving.

Verkaik speelt de rol van pilote Beverley Bass. ,,Zij heeft geschiedenis geschreven door als eerste met een volledig vrouwelijke crew te vliegen. Op 9/11 belandt zij in een onwerkelijke situatie nadat ze door de aanslagen moet uitwijken naar Gander. Hoe zij hiermee omgaat, is bewonderenswaardig. Uniek aan deze rol is natuurlijk dat Beverley Bass echt bestaat. Ik hoop dat ik de kans krijg om haar binnenkort te ontmoeten. Het is een eer om haar verhaal op het toneel te mogen vertellen”, aldus de musicalster.

De Nederlandse versie van Come From Away is een geheel nieuw gemaakte productie. De musical debuteerde in 2015 in Seattle en is sinds 2017 te zien op Broadway. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25