Afbeelding
Foto: Claudio_Scott via Pixabay

Voor een goede nachtrust kies je een matras van topkwaliteit

19 december 2023 om 07:32 Partnercontent

Misschien heb je een bed en matras gekocht toen je zelfstandig ging wonen of toen jullie gingen samenwonen. Hoe lang is dat inmiddels geleden? Als je gaat terugrekenen dan schrik je er misschien een beetje van. En is het achteraf gezien niet zo vreemd dat je matras al een tijdje niet zo lekker meer ligt. Als je ’s morgens uit je bed stapt met rugklachten of een stijve nek dan is het misschien toch een goed idee om eens te zien naar een nieuw matras of misschien wel een compleet nieuw bed.

Waar moet een matras aan voldoen?

Een matras moet goede ondersteuning bieden als je slaapt. Of dat gebeurt is niet alleen afhankelijk van het soort matras dat je kiest. Het hangt ook af van je postuur en gewicht en van je meest favoriete slaaphouding. Daarom vragen veel matrasverkopers je een aantal vragen te beantwoorden. Op die manier kan er een zo goed mogelijk advies worden gegeven voor een passende matras. Het maakt daarbij uiteraard ook nog uit of je meestal alleen slaapt of samen met een partner. In dat laatste geval kun je kiezen voor twee aparte matrassen of een matras die voor jullie beiden voldoet.

Kies voor een gezonde nachtrust

Als je kiest voor een matras van een A-merk, zoals Beka bedden dan weet je dat een bed koopt van topkwaliteit. Deze matrassen worden met zorg en vaak grotendeels met de hand gemaakt. Het is dus geen massaproductie die is bedoeld om slechts enkele jaren mee te gaan. Je koopt een matras die precies is afgestemd op jouw persoonlijke slaapbehoefte. Dat verschil merk je direct zodra je op het matras ligt. Als je een winkel bezoekt kun je vaak proef liggen op een showmodel. Dan kun je direct ervaren hoe het matras aanvoelt. Natuurlijk is dit niet helemaal te vergelijken met de situatie als je in bed ligt, maar je krijgt wel een goed idee van wat je kunt verwachten.

Houd je matras lang in conditie

Als je besluit tot de aankoop van een merkmatras dan is dat vaak een wat hogere investering dan wanneer je voor een huismerk gaat. Maar daar koop je dan wel kwaliteit voor. Je kunt de levensduur van je matras eenvoudig verlengen. Keer de matras zowel in de breedte als in de lengte en doe dit om de paar weken. Op die manier wordt de matras op alle plekken beslagen. Je voorkomt daarmee slijtage op de plek waar je voornamelijk ligt. Doe een deugdelijke matrasbeschermer om je matras. Tijdens je slaap verlies je vocht. Dit vocht trekt in het beddengoed maar kan ook vlekken geven op je matras. Natuurlijk zie je die niet als het bed is opgemaakt. Maar het maakt je matras er niet mooier op. Met een waterdichte matrashoes voorkom je dit eenvoudig. Laat de matras ook voldoende luchten als je je bed verschoont, vocht kan dan uit het matras trekken.

Wat voor bed gaat het worden?

Als je ook voor een nieuwe ombouw gaat dan kun je kiezen voor Beka boxsprings. Een boxspring geeft extra slaapcomfort, zeker in combinatie met een topmatras. Boxsprings zijn er net als gewone matrassen in verschillende formaten. Je kunt dus, afhankelijk van je voorkeuren of de beschikbare ruimte een bed kiezen dat perfect past bij jouw situatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie