Afbeelding
Foto Adobe Stock

Ondernemers stappen over van TL- naar led magazijnverlichting

24 april 2023 om 13:04 Partnercontent

Duurzaamheid vormt een steeds belangrijker thema binnen de hedendaagse maatschappij. Zowel particulieren als ondernemers zoeken naar mogelijkheden om een duurzame levensstijl te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zonnepanelen op het dak van je woning, of het vervangen van bestaande ruiten. Ondernemers kiezen onder meer voor het vervangen van hun bestaande tl-verlichting voor moderne LED werkplaatsverlichting. Bij een dergelijke overgang kan al snel flink bespaard worden op het energieverbruik binnen bijvoorbeeld een magazijn of werkplaats. Dit maakt dat men niet alleen duurzamer onderneemt, maar daarnaast ook profiteert van een korte terugverdientijd op deze verlichting. Er zijn diverse organisaties die ondernemers kunnen adviseren over de wijze waarop zij hun bestaande verlichting kunnen vervangen voor een duurzamer alternatief. 

Aan de slag met het ombouwen van tl-verlichting

Binnen grote magazijnen en werkplaatsen kiest men in veel gevallen voor de toepassing van lichtlijnen. Hiermee is het mogelijk om in korte tijd een lange afstand van voldoende licht te voorzien. Deze lichtlijnen werken op basis van tl- of LED verlichting. In het eerste geval zijn ondernemers zich lang niet altijd bewust van de voordelen van TL ombouwen naar LED binnen het pand. Zoals eerder aangehaald verlaagt een dergelijke stap het energieverbruik aanzienlijk, evenals dat voor LED verlichting geldt dat het veel langer meegaat dan tl-verlichting. Het wordt ondernemers aangeraden zich te laten informeren over de mogelijkheden die op dit vlak geboden worden. 

Vervangen van tl-verlichting niet altijd nodig

In het kader van duurzaamheid blijkt het lang niet altijd noodzakelijk te zijn om bestaande tl-buizen binnen een werkplaats of magazijn te vervangen voor zogenaamde LED tl-buizen. Het is veel slimmer om de bestaande verlichting om te bouwen naar LED lichtlijnen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, is duurzamer en vaak ook voordeliger. Er zijn speciale modules voor lichtlijnen ontwikkeld, welke het mogelijk maken om een tl-armatuur te vervangen voor een alternatief op basis van LED. 

Stap ook als particulier over op LED verlichting

Niet alleen voor ondernemers is het interessant om bestaande tl-verlichting binnen hun pand te vervangen voor een modern alternatief op basis van LED verlichting. Kijk ook als particulier welke mogelijkheden je hebt om duurzamer te leven. Er zijn nog altijd woningen waar men niet is overgestapt op LED verlichting. Daar waar LED verlichting verschillende voordelen biedt. Zo is het energieverbruik ervan aanzienlijk lager, terwijl het aantal branduren een stuk hoger ligt. Daar komt bij dat moderne verlichting tegenwoordig aan te sluiten is op slimme oplossingen in huis; denk aan een Google Hub. Zo kun je de verlichting middels je spraak, via een app op je telefoon of volledig geautomatiseerd bedienen. Laat de verlichting automatisch inschakelen als het buiten donker wordt; het verkleint de kans op een inbraak in huis. 

advertentie
advertentie