Afbeelding
Foto Unsplash

Minder tijd kwijt aan administratieve taken in de flexbranche met deze software en dienstverlening

16 maart 2023 om 15:08 Partnercontent

Als je een uitzendbureau runt, help je mensen aan werk en bedrijven aan personeel wanneer ze dat nodig hebben. Het is een prachtig beroep, maar er komt ook veel bij kijken, vooral op administratief gebied. Als werkgever van veel personeel, draag je verantwoordelijkheid voor alle taken omtrent loon en pensioen. Het is daarom handig om gebruik te maken van gespecialiseerde flexbranche software die je bedrijfsvoering vereenvoudigt en daardoor meer tijd vrijmaakt voor andere zaken. HelloFlex biedt zowel software als dienstverlening die uitzendbureaus uitstekend van dienst kunnen zijn. In dit artikel lees je meer over deze flexbranche software en dienstverlening.

Twee basisbundels voor de flexbranche

HelloFlex levert modulaire softwarepakketten aan uitzendbureaus waarmee diverse taken kunnen worden uitgevoerd. Deze software kan indien nodig eenvoudig worden uitgebreid. Om een solide administratieve basis te leggen voor jouw uitzendonderneming, is het verstandig om in ieder geval gebruik te maken van twee basisbundels voor de flexbranche. De eerste bundel, Essentials genaamd, biedt een complete backoffice-oplossing voor jouw onderneming. Hiermee kun je belangrijke taken zoals verloning, facturatie, tellingen, aangiftes en efficiënt contractbeheer regelen. Voor (startende) uitzendbureaus is ook de bundel Foundations relevant. Deze bundel biedt alle nodige functionaliteiten voor het vastleggen van belangrijke gegevens en bevat ook tools voor communicatie met klanten en flexwerkers.

Aanvullende softwarebundels

HelloFlex biedt naast de twee basisbundels nog vier aanvullende softwarebundels die je naar wens kunt afnemen. Een van deze bundels is Talent Management, die uitzendbureaus tools biedt voor recruitment en matching. Met deze software kun je gemakkelijker geschikte kandidaten vinden binnen je talentpool en deze beheren. Daarnaast is Contract Management een handige aanvulling om contracten op te stellen en veilig te laten accorderen, in overeenstemming met de juiste prijsafspraken en inlenersbeloningen. Ook kun je de uitzendsoftware aanvullen met Time Management, waarmee je uitzenduren efficiënt kunt verwerken. De bundel Business Insights is de laatste aanvullende softwarebundel die je kunt afnemen. Met deze software krijg je inzicht in de belangrijkste cijfers van je uitzendbureau, zoals uren, omzet en marge, en maak je gemakkelijker de juiste keuzes door handige datavisualisatie.

Uitbesteden van je backoffice

In plaats van het behouden van je backoffice in-house, biedt HelloFlex ook de mogelijkheid om je gehele backoffice uit te besteden. Dit kan je als ondernemer in de flexbranche enorm ontzorgen en ervoor zorgen dat je niet dag in dag uit veel tijd kwijt bent aan het administratieve werk dat bij het runnen van een uitzendbureau komt kijken. Hierdoor kun je je zich concentreren op andere belangrijke aspecten van je bedrijfsvoering en je ambities voor groei van je onderneming in de flexbranche realiseren. Je kunt erop vertrouwen dat HelloFlex al je administratieve backoffice taken efficiënt en zonder fouten afhandelt.

Het kan voor dus voor jou en andere uitzendondernemers zeker de moeite waard zijn om te investeren in uitzendsoftware of zelfs het uitbesteden van de backoffice. Dit vermindert namelijk de noodzaak om vast personeel in dienst te hebben om dergelijke taken uit te voeren, want dat kost veel geld. Dat resulteert ook in minder werkgeversrisico’s voor jou als ondernemer, want een softwarepakket kan zich bijvoorbeeld niet ziekmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie